Renault Megane: geluid uit versnellingbak/drukgroep

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4 16v

Wanneer mijn Megane warm is, dwz na zo'n 20km komt er bij het afremmen op de motor een gierend geluid uit de versnellingbak/drukgroep. Wanneer ik het koppelingpedaal intrap wordt dit erger. Ook wanneer ik onder het rijden de koppeling intrap hoor ik het geluid. Bij lage snelheden doet dit zich niet voor, ongeveer vanaf 70 a 80 km/hr in 4 of 5, andere versnellingen niet getest. Er is bij stilstaande auto (met draaiende motor) echter geen verschil te horen tussen opgekomen of ingetrapte koppeling. Ook koud is er niets te horen. De bak schakelt verder naar behoren. De drukgroep is nog origineel, zit er nu zo'n 175.000 km in. De koppeling slipt (nog) niet.
Naar het geluid te oordelen zou het het druklager zijn, maar ik vindt het wat vreemd dat je dit niet hoort als de boel koud is en bij stilstand met warme motor ook niet. Klopt deze conclusie?

derk schut

Geplaatst door derk schut , lid sinds 12 jaar geleden

3 Reacties

braintjuh PRO, 11 jaar geleden

ik denk idd ook aan je druklager.

derk schut, 11 jaar geleden

Het heeft even geduurd maar hier de oplossing.
auto is bij de dealer geweest voor regulier onderhoud.
aandrijfas was versleten en zou het geluid veroorzaken volgens een monteur welke van te voren een proefrit gemaakt heeft (in mijn bijzijn)
Deze is vervangen en het geluid is verdwenen, conclusie monteur was dus de juiste.

moderator PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.