Renault Megane: achterlicht probleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V

Beste mede-forumers,

Ik heb een Renault Megane uit 2004 (pre-facelift model).
Het is een 3 deurs uitvoering.

Twee problemen, welke volgens mij dezelfde oorzaak hebben:

1. Als ik richting aanwijzer (naar rechts) aan heb staan en als ik gelijktijdig op de (voet)rem druk, dan gaat rechts voor knipperlicht veel sneller werken - en rechts achter doet ie niks. Typisch, als een lampje kapot is. Echter, als ik rem niet aanraak - dan werken ze beide prima :S

2. Tweede probleem ook met rechte kant (richting aanwijzer). Als ik op cruise controle rij - en alleen als me lichten ook aan staan (automatische lichten) - en als ik dan rechte richting aanwijzer aanzet - dan stop cruise controle mee.

Ik vermoed dat het e.e.a. in de rechte achterlicht unit 'los' zit en dat eventueel draden elkaar raken ofzo? Ik zag ook dat die unit 'kapot' lijkt van binnen. Normaal gesproken heb je zo 'spiegel' achtig materiaal erin - maar op een stuk is dat gewoon weg (naar binnen gezakt?).

Daar ik uiteraard geen nieuwe unit wens te plaatsen a honderden euro's - wat zouden jullie adviseren om als eerste te doen?
Ik ben van plan om morgen die unit eruit te halen en door de lamp gaatjes te kijken of ik iets kan ontdekken.

Alvast bedankt voor jullie meedenken.

Mvg,
Smilie

smilie

Geplaatst door smilie , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

maarten4874 PRO, 10 jaar geleden

ik zou de massa's maar eens goed controleren! heb je een trekhaak? dan ook even goed de stekker uit elkaar halen en schoonmaken.
zet evt een nieuwe (extra) massa op de rechter verlichting

smilie, 10 jaar geleden

@maarten4974:
Ik heb helaas geen ervaring met stroom, dus massa meten zou ik niet weten hoe :(
Ik zal morgen unit eraf halen en (met oog) kijken of kabels niet ergens beschadigd zijn en of ze elkaar niet ergens aanraken.

Trekhaak heb ik niet. Eventueel extra massa zal dan ook door garage geplaatst moeten worden.

Ik neem aan dat er toch enige 'veiligheid' maatregelen getroffen zijn, dat ik niet met dergelijke probleem stil kom te staan (dat bijvoorbeeld kabels elkaar raken, waardoor belangrijke zekeringen gaan uitspringen ofzo)?

Dank,
Smilie

maarten4874 PRO, 10 jaar geleden

geen nood,je zult hiermee (waarschijnlijk) niet stil mee komen te staan. Maar oom agent wil wel dat je verlichting het goed doet.
bekijk de unit even goed morgen en maak er evt een paar foto's van en plaats die hier. met name van de stekkers en overal waar je vocht ziet.

Heino4267, 10 jaar geleden

En eventueel een vervangend binnenwerk halen op de sloop en monteren? Het moet namelijk uiteindelijk allemaal wel weer correct gaan werken.

smilie, 10 jaar geleden

Beste,

Dank voor jullie berichten.

Ik heb gisteren unit eruit gehaald en alle contacten schoon gemaakt. Tevens heb ik knipperlicht lampje vervangen aangezien deze wat 'bleek' licht gaf (nieuwe is gewoon veler).
Ik heb alle aangetroffen kabels nagelopen, maar dat zag allemaal goed eruit. Ook alle contacten zijn schoongemaakt.

Wat ik wel zag is dat het unit zelf niet meer origineel was. Dus een van de vorige eigenaren heeft ook problemen mee gehad. Daarnaast is het allemaal beetje amateuristisch in elkaar gezet, met veel plakband :( Dit vanwege dat plastiek boutjes / bevestigingen afgebroken waren. Ik heb dit dan ook nog beter met nog meer plakband vast gezet. Wat me ook opviel is dat deze unit aan de binnenkant (als je door de gaatje kijkt waarin lamp staat) aan de boven kant zwart is - terwijl origineel aan de binnen kant volledig zilver is. Hierdoor is het licht in de rechte unit dus ten alle tijden wat minder vel dan aan de linkere kant. Vind het zelf niet kunnen, maar ik zal geen geld hieraan spenderen om op te lossen.

===

Resultaat:
Het probleem met rechte aanwijzer + rem pedaal indrukken is verdwenen. Alles werkt weer naar behoren.

Echter, het probleem:
- lichten aan;
- cruise control aan;
- rechte richting aanwijzer geven => resulteert in het uitvallen van cruise control.
Deze probleem blijft nog steeds.

Zou het kunnen zijn dat deze probleem in de stuurhuis is? Dat ergens daarin kabels elkaar aanraken ofzo?

Goed, voor de goede orde, even ook wat foto's erbij - mocht iemand daar wat aan hebben :-)

http://bit.ly/dAS9b9
http://bit.ly/bsuKTJ

Mvg,
Smilie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.