Renault Megane: Inhouden.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600E

Hallo,

ik heb een renault megane coupe 16E van 1998 nu heb ik het volgende probleem.Als ik de auto start loopt hij de ene keer goed en als ik dan ongeveer 10 a 15 kilometer heb gereden is het net als hij op 3 cilinders gaat lopen.
Daarbij wordt de uitlaat gloeiend heet haast roodgloeiend.Ik heb de cat en de middendemper er onderweg gehaald en toen bleek de cat kapot te zijn.Ik heb een andere cat ondergezet middendemper zat geen gesmolten resten van de vorige cat meer in.En heb hem weer gemonteerd gestart en hij was weer goed tot je weer een eind gereden heb houd hij onder het rijden plotseling in(3 cilinder zo lijkt dat) en de cat is dan weer gloeiend heet.Ik had het idee dat hij verstopt zit en kan zijn uitlaatgassen niet kwijt.Maar de uitlaat zit niet verstopt.Wie heeft dit ook al eens bij de hand gehad en kan mij verder helpen met dit probleem.In de garage geeft hij geen fout code aan.WIE KAN MIJN HELPEN OF HEEFT HET ANTWOOORD WAT ER LOOS IS.

benny221

Geplaatst door benny221 , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 10 jaar geleden

De ontsteking op 1 (of meer) cylinders valt weg. Kan een onstekingsprobleem zijn (bougie/bobine) of het mengsel is veel te rijk.
De brandstof van die cylinder(s) verbrandt dan in de kat en dan wordt deze heel heet.
Heb je het probleem op beide brandstoffen of alleen op gas?

Hoe oud zijn de bougies?
Wat is het brandstofverbruik nu? Hoger of hetzelfde?

benny221, 10 jaar geleden

ik heb de bougies eruit gedraad en de 1 ste en de vierde cilinder waren de bougies nat dus hebben deze geen vonk.Ik neem aan dat de bobine(zwart) stuk is.Moet deze morgen vervangen en hoop dat het dan goed is.
Bedankt voor je mailtje heb er veel aan gehad.

benny221, 8 jaar geleden

Hoi,

1 bobine stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.