Renault Mégane coupé cabriolet 2007: Achterlichten tunen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Ik zou graag de achterlichten van mijn Megane 2 CC (2007) willen tunen. Weet iemand hiervoor een bedrijf of adres waar je dat zou kunnen laten doen? Zie de onderstaand foto’s voor het idee. Gr Dave

D@ve

Geplaatst door D@ve (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (340) PRO, 2 jaar geleden

Gebruik je dan de bestaande lampen of heb je een reserve set ? Bij de apk wordt hij er op afgekeurd , Google eens.

    Kaleido1, dank voor je antwoord. De bedoeling was om de bestaande lampen te tunen, maar ie daarop wordt afgekeurd…waarom wordt ie dan afgekeurd? - D@ve (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (340) PRO, 2 jaar geleden

Lampen mogen niet beplakt zijn .
Kijk maar eens in de apk regelgeving.

D@ve (0), 2 jaar geleden

Het is ook niet de bedoeling om de lampen te beplakken. Hier zou het gaan om een andere indeling van het binnen en buitenwerk van het achterlicht. Volgens mij moeten er ook in NL bedrijven bestaan die dat doen. Iig zijn er op YouTube buitenlandse bedrijven te vinden die dit doen.

D@ve (0), 2 jaar geleden

Zie hier: https://youtu.be/Zd0tIVUtrPI

kaleido 1 (340) PRO, 2 jaar geleden

Ik heb het filmpje bekeken , lijkt me toch dat de type goedkeuring komt te vervallen , of dit dan door de apk komt vraag ik me af .

Heino4267 (55), 2 jaar geleden

Als je dat zou doen, vervalt de typegoedkeuring en moet je de auto opnieuw ter keuring aanbieden bij de RDW. Dat wordt een héél duur grapje, met grote kans dat je er daarna alleen doorheen komt door de originele units (of gelijkwaardig) te monteren.

Hans4040 (55) PRO, 2 jaar geleden

Leuk filmpje, maar als je dit wil laten doen denk ik dat het dure achterlichten worden.
Het filmpje wordt versneld afgespeeld maar ik denk dat ze zomaar een dag per achterlicht bezig zijn.
Droogtijd in acht nemen enzo...

Maar als alle soorten licht aanwezig zijn (achterlicht, remlicht, richtingaanwijzer, achteruitrijlicht, mistlicht)
en alles straald de juiste kleur uit, dat ze dan wel door de APK komen.
Alleen nog even iemand vinden die dit kan doen voor je...

D@ve (0), 2 jaar geleden

Allen, bedankt voor jullie feedback, ik denk dat ik het risico toch maar niet neem om dan eea te (laten veranderen). Dat er een “typegoedkeuring” nodig is wist ik niet, maar lijkt me uit veiligheidsoverweging wel logisch. We zijn immers NL, dat alles aan regels vastlegt ;-). Nogmaals dank.

D@ve (0), 2 jaar geleden

Als bovenstaand niet kan, dan heb ik nog een andere vraag: weet iemand hoe je van je achtermistlichten (2st) een gewone achterlichten maakt?
Ik dacht gewoon een draadje van het achterlicht naar mistlamp trekken zodat ie aangaat met de achterlichten. En dus minder fel lampje erin met dubbele draad. Als je dan de verlichting aanzet en je zet mislamp ook aan, dan brand ie feller. Maar dat blijkt niet zo te werken…..Of is dit ook mission impossible? Wie kan helpen?

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Ook dit gaat helaas niet zo maar lukken.
Technisch is er het probleem dat je fitting niet geschikt is voor een lampje met 2 draden.
Juridisch is er het probleem dat het glas van het mistachterlicht niet geschikt is voor een lamp met verschillende sterktes. En die definitie vindt je in de regels van de UN (United Nations).
Die regels zeggen dan ook nog wat de maximale sterkte mag zijn van die verlichting, dus moet je er ook nog voor zorgen dat als je mistachterlicht brandt, het gewone achterlicht uit gaat.

D@ve (0), 2 jaar geleden

Hallo Oldford, dank voor je reactie. Ik was er al bang voor :-(. Dan houden we alles lekker origineel. Dank voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.