Renault Mégane Estate 2012: Controleer luchtverontreiniging?

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Hoi,
Nu sinds kort komt de storing controleer luchtverontreiniging binnen en soms daarbij de melding stop risico op motorschade, deze verdween ook weer uit zichzelf maar sinds deze week blijft hij instaan en verdwijnt hij niet meer, heel soms verdwijnt hij even als ik hard genoeg rijd, zeg rond de 100-110 km/h. Om vervolgens gewoon weer tevoorschijn te komen. Ik merk niet dat de auto vermogen kwijt is tijdens het rijden, hij loopt normaal en start zoals een auto hoort te starten.
Foutcodes gereset en vervolgens stukje gereden en opnieuw laten uitlezen, daar kwamen zo gauw direct 3-tal foutcodes (DF037, DF077,DF031) uitrollen waar ik na veelvuldig zoeken in dit forum en google niet veel wijzer van werd, hebben jullie enig idee wat het probleem zou kunnen zijn en waar ik moet gaan beginnen om dit te verhelpen of enige suggesties om te checken?

Vladio

Geplaatst door Vladio , lid sinds 3 maanden geleden

4 Reacties

Vladio, 3 maanden geleden

Hierbij een foto van foutcodes

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

DF037 os een storing in je startonderbreker , sleutel bv. niet herkend.
DF031 is een mogelijk probleem met je roetfilter , zou de auto eens uit laten lezen bij een Renault dealer kom je vaak wat verder.

Vladio, 3 maanden geleden

Bedankt voor je antwoord, kan het zijn dat de verklaringen achter de foutcodes anders zijn doordat er ander uitleesapparatuur is gebruikt? Deze verklaringen staan er bij mij achter.
DF037; druk stroomopwaarts van turbo, buiten bereik
DF077; multiplex signaal consistentie voor cruisecontrol
DF031;regelcircuit eenheid voorverwarming

    ik heb getracht de foto erbij te plaatsen maar op de een of andere manier lukt dat niet.... - Vladio, 3 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Dat is heel goed mogelijk, zou anders toch eens uitlezen met dealer apparatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane Estate of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.