Renault Mégane Estate 2012: Controleer luchtverontreiniging?

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Hoi,
Nu sinds kort komt de storing controleer luchtverontreiniging binnen en soms daarbij de melding stop risico op motorschade, deze verdween ook weer uit zichzelf maar sinds deze week blijft hij instaan en verdwijnt hij niet meer, heel soms verdwijnt hij even als ik hard genoeg rijd, zeg rond de 100-110 km/h. Om vervolgens gewoon weer tevoorschijn te komen. Ik merk niet dat de auto vermogen kwijt is tijdens het rijden, hij loopt normaal en start zoals een auto hoort te starten.
Foutcodes gereset en vervolgens stukje gereden en opnieuw laten uitlezen, daar kwamen zo gauw direct 3-tal foutcodes (DF037, DF077,DF031) uitrollen waar ik na veelvuldig zoeken in dit forum en google niet veel wijzer van werd, hebben jullie enig idee wat het probleem zou kunnen zijn en waar ik moet gaan beginnen om dit te verhelpen of enige suggesties om te checken?

Vladio

Geplaatst door Vladio (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Vladio (0), 2 jaar geleden

Hierbij een foto van foutcodes

kaleido 1 (245) PRO, 2 jaar geleden

DF037 os een storing in je startonderbreker , sleutel bv. niet herkend.
DF031 is een mogelijk probleem met je roetfilter , zou de auto eens uit laten lezen bij een Renault dealer kom je vaak wat verder.

Vladio (0), 2 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord, kan het zijn dat de verklaringen achter de foutcodes anders zijn doordat er ander uitleesapparatuur is gebruikt? Deze verklaringen staan er bij mij achter.
DF037; druk stroomopwaarts van turbo, buiten bereik
DF077; multiplex signaal consistentie voor cruisecontrol
DF031;regelcircuit eenheid voorverwarming

    ik heb getracht de foto erbij te plaatsen maar op de een of andere manier lukt dat niet.... - Vladio (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (245) PRO, 2 jaar geleden

Dat is heel goed mogelijk, zou anders toch eens uitlezen met dealer apparatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.