Renault Mégane Estate 2012: Luchtmassameter

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Goedemorgen,

Sinds kort heb ik steeds 2 storingen in mijn auto namelijk:

P0101: incorrect signaal, buiten bereik MAF circuit
P0096: circuit IAT2 buiten grenswaarden
P0380: circuit B gloeibougie, verwarming A
Als ik de auto laat uitlezen via clip blijkt dat de temperatuur sensor in de luchtmassameter de boosdoener is. Deze geeft -40 graden aan en bij het resetten van de ecu komt deze weer op de juiste temperatuur. Hij werkt dus wel, echter bij een koude start en onderweg schiet de storing er weer in. Ik heb de luchtmassameter nu al twee keer vervangen, door verschillende merken ( geen goedkope maar gewoon dure en fatsoenlijke merken ) maar de storing komt steeds terug.

De MAF waarden zijn gewoon goed, deze sensor werkt normaal. ( stationair tussen de 5,58 en bij belasting stijgt deze waarde )

De stekker en kabel ziet er verder goed uit.

Mijn vraag: is renault zo gevoelig voor deze sensoren en moet ik nu een lmm bij de dealer gaan halen? OEM nummers komen allemaal overeen.
Of moet ik toch de stekker doormeten: deze moet dan 0 ohm zijn op de contactpunten?

Met vriendelijk groet,
Dennis

AstraKieft

Geplaatst door AstraKieft , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

bert klein PRO, 5 maanden geleden

Gewoon bij de dealer uit laten lezen dan heb je een storing waar je verder mee kunt, om allemaal vergelijkbaar onderdelen op te zetten is zinloos ,onderdelen krijgen vaak nieuwe update nummers omdat het onderdeel is gewijzigd of aangepast om storingen te voorkomen.

AstraKieft, 5 maanden geleden

Volgens de CLIP, renault, is het de luchtmassameter. Temperatuursensor

AstraKieft, 5 maanden geleden

Bedrading lag open onder de accubak. Temp waarde is nu normaal. Dealer dus niet nodig

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane Estate of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.