Renault Mégane Estate 2012: 13 polige stekker kleuren afwijkend

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Ivm kapotte stekkerdoos wilde ik deze vervangen door een nieuwe 13 polige stekkerdoos (jeager) . Bij het demonteren vielen enkele pinnetjes al uit he t plastic omhulsel (van de oude) en kon dus niet zien waar ze aangesloten zaten.

Wilde de nieuwe volgens nummer aansluiten, maar de draadkleuren komen helemaal niet overeen met alle info van internet (de gangbare aansluiting) . Wie kan me helpen met het juiste aansluitschema (zie foto)

Real Domo

Geplaatst door Real Domo , lid sinds 4 maanden geleden

2 Reacties

Real Domo, 3 maanden geleden

Afbeelding

Heino4267, 3 maanden geleden

Met een multimeter of proeflampje kan je toch eenvoudig testen welke draad van wat is?
bv. Linker knipperlicht: auto op contact, linker knipperlicht aan zetten en het lampje tussen de trekhaak (= massa) en diverse draadjes houden totdat het gaat knipperen in het ritme van het knipperlicht. Dan in het schema kijken (internet is your friend) op welke pin dat moet zitten en daar aansluiten. Dan de volgende enz.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane Estate of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.