Renault Mégane Estate 2010: Start probleem

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 96

Hallo allemaal,

Vraagje, als mijn start knop van de auto in druk begint die als eerste met Ontkoppel + Start. Ten eerste staat mijn auto niet in een versnelling maar goed dan trap ik de koppeling in en dan met beetje geluk start die.

Maar het kan ook zo zijn dat hele dashboard begint te flikkeren en aan en uit gaat.
Dus ik denk gelijk aan een te zwakke accu.
Maar heb dus beetje zitten googlen en daar zag ik ergens dat je dan waarschijnlijk je koppelingsensor aan het pedaal kapot is, aangezien die niet ziet dat mijn auto daadwerkelijk wel ontkoppelt is.

Maar goed als die dan wel start zie ik op mijn dashboard dat computer gereset is? hij geeft aan dat verschillende dingen ingeschakelt zijn (weet zo niet alles maar 1 nog wel) waaronder ESP.

nou denk ik zelf dat accu wel voor al deze problemen zorgt maar als iemand het zo eerder heeft mee gemaakt en weet wat misschien het probleem is, zou ik het graag horen.

recka

Geplaatst door recka (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (275) PRO, 2 jaar geleden

Je moet zo wie zo je koppeling intrappen om deze auto te kunnen starten.
Meet de accu spanning eens , zoals ik het lees heb je een massa of plus probleem , dus begin bij de accu moet minimaal 12.5v spanning hebben in rust stand.

check

Beste antwoord, geplaatst door recka (0), 2 jaar geleden

Ik heb uit eindelijk gemeten daar uit bleek dat mijn accu niet meer zo goed was. Uiteindelijk start kabels er aan gelegd en nieuwe accu gehaald.

Maar even nog antwoord voor hier boven. Nee ik hoef geen koppeling in te trappen, tenzij ik de auto in versnelling heb staan en dat gaf ik niet.
Maarja uiteindelijk kwamen alle problemen door de zwakke accu.

Enige wat ik dan raar blijf vinden waarom die dat niet aangeeft terwijl ik dat jaren geleden netjes een melding van kreeg op dashboard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.