Renault Mégane Estate 2016: Foutcode P0136 en P1135

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: R9M E4, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 96

Bij deze auto een permanente foutcode P0136 in de EOBD en P1135 als ik de ECU uitlees. Foutcode P1135 kan ik wissen. Via de EOBD kan ik de code P0136 niet wissen. Na een rit komt P1135 weer terug. Het gaat om de Lambdasonde Bank 1 sensor 2. Heb eerder de sensor al vervangen. Is dit een bekend probleem bij iemand?
Systeem Bosch, EDC17C84.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers PRO , lid sinds 21 jaar geleden

6 Reacties

Ehombie PRO, 1 jaar geleden

P0136
Doe de basischecks van/naar deze sensor. Hoe, hangt af van je eigen kennis, tools en beschikbare kennisbronnen (stroomschema's).

arjankempeneers PRO, 1 jaar geleden

Heb vandaag gemeten. Bedrading verwarming is in orde. Verder meet ik op de 3 andere aansluitingen van de sensor 7.54 volt. dacht mss toch een draadbreuk omdat de spanningen gelijk zijn. Daarna aan de ECU gemeten, eerst weerstand gemeten, ook in orde, daarna spanning gemeten en meet ik dezelfde waarden. Heb de voorste sensor (heeft dezelfde aansluitingen, alleen andere schroefdraad) achter aangesloten. Precies hetzelfde, ook dan de fout in EOBD niet te wissen. denk toch dat er in de ECU iets mis gaat. Het gekke is, dat Bosch in de ESI zegt, als er geen 2e sensor aanwezig is, dan kun je de fout negeren. Er schijnen dus 2 types te zijn, met en zonder 2e sensor. Mss. dat een software update een oplossing is.

    In Europa is de 2e lambdasonde verplicht sinds 2001. Misschien dat er in Marokko e.d. geen 2e lambdasonde gebruikt wordt. - oldford PRO, 1 jaar geleden

willyvan PRO, 1 jaar geleden

Mocht de achterste lambdasonde van een R9M defect zijn controleer dan of Bulletin Technique 46305 van toepassing is. Indien een lambdasonde met referentie 226907825R of 226A41733R gemonteerd is controleer dan of de eerste 3 cijfers 920 of hoger zijn. Is dit niet het geval vervang dan de lambdasonde.

arjankempeneers PRO, 1 jaar geleden

Oké, ik ga dat nog eens controleren.

arjankempeneers PRO, 1 jaar geleden

De originele sensor begint met 820. Deze heb ik vervangen door ook een Bosch met een ander vervangingsnummer. Klant zou nu naar dealer gaan voor een evt. software update

check

Beste antwoord, geplaatst door arjankempeneers PRO, 10 maanden geleden

Auto is inmiddels verkocht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.