Renault Laguna: Achterruitverwarming: Nog steeds defect en geen idee waarom

Bouwjaar: 1997

Mijn achterruitverwarming doet het niet meer.

Er lijkt geen spanning te staan op de punten bij het achterraam en de weerstand is normaal (nl heel laag). De stekkerboom in de achtebak ziet er normaal uit en de stekker op de zekeringkast vertoont ook geen tekenen van doorbranden. Relais maakt een klikkend geluid bij in schakelen via knopje.

Echter lijkt er ook geen spanning te staan op de pen uit de connector op de zekeringkast waar de grote witte kabel op aangesloten wordt.

Iemand een idee waarom mijn achterruit verwarming het niet doet?

minne7916

Geplaatst door minne7916 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

hoezo lijkt er geen spanning op te staan .

minne7916 (0), 19 jaar geleden

Er staat geen spanning op.

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja, dan doet ie het niet

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk inwendig in de zekeringen kast . je kunt een bypass maken of een nieuwe erin zetten.nieuw kost 112,- euries ex

minne7916 (0), 19 jaar geleden

voor 112 euro ex BTW rijdt ik wel rond met een beetje condens op mijn achterruit.

hoe maak ik een bypass en geeft dat problemen met het leeg trekken van de accu oid?

minne7916 (0), 19 jaar geleden

voor 112 euro ex BTW rijdt ik wel rond met een beetje condens op mijn achterruit.

hoe maak ik een bypass en geeft dat problemen met het leeg trekken van de accu oid?

cmja (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Minne. Kijk ook eens links achter ten hoogte van de schokbeker in de kofferbak daar ligt een stekker die ook wel eens wil doorbranden. Dus dan werkt de achteruitverwarming niet meer.Succes Mvrgr Clem Janssens

h.a. de leede (0), 18 jaar geleden

Meestal is het kabelschoentje in de connector die op de zekeringkast zit verbrand. Als je pech hebt is de boel weggesmolten! Nieuwe stekker erop of een bypass maken, check hierna op het linkerachter schutboard voor een witte connector. Deze zit zegt maar onder de binnenverlichting in de kofferbak. De kabelschoen van de dikke witte draad wil hier ook wel eens verbranden! Zeker als de boel al verbrand is bij de zekeringkast! Vervang de kabelschoen of maak ook hierbij een By-pass!

Johan5640 (0), 18 jaar geleden

Achter de zekeringenkast zitten nog een 3 zekeringen. Er zit er een bij van 30A. Deze is ook voor de achteruitverwarming. Ik had hetzelfde probleem. Alle draden overmidden bij de klep, alles weer doorverbonden, geen resultaat. Na verder zoeken kwamen we hier terecht en ziedaar: HET WERKT.

Ik heb een Renault Laguna 1.8 RT Break uit 1997

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.