Renault Laguna: Ruitensproeierpomp

Bouwjaar: 1995

De ruitensproeierpomp van mijn Laguna 1.8 RN SPI 1995 doet vreemd: de sproeier voor de achterruit doet het prima, die van de voorruit niet. Oorzaak is de pomp, want als ik de slangetjes verwissel doet de voorruitsproeier het prima en die van de achterruit niet. Pomp gedemonteerd en schoongemaakt. Alles weer aangesloten. De voorruitsproeier deed het prima, maar na enkele seconden sproeien was het voorbij met de pret. De achterruitsproeier deed het prima. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

Groeten Frank.

Frank3154

Geplaatst door Frank3154 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

zuigt de pomp geen lucht aan (scheurtje of afgebroken of verstopte aanzuiging ?

LERE (0) PRO, 19 jaar geleden

de opbrengst van het pompje is denk ik te laag,inwendige weerstand motortje te hoog kan alleen maar vervangen worden door een ander pompje.


groetjes lere

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Zou ik snel (laten) vervangen, kost meen ik iets van 20 euro! Mijn Laguna is er laatst op APK-afgekeurd.
Rob.

Frank3154 (0), 19 jaar geleden

Waarschijnlijk was het valse lucht. Ik heb wat siliconenkit tussen de pompsteel en het rubbertje gesmeerd. Tot nu toe doet ie het weer prima. Bedankt voor jullie reacties! Frank.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Het kan toch geen valse lucht zijn? Het vloeistof niveau zit hoger dan het pompje!

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

dan lijkt het erop dat er teveel lekkage was aan de uitgaangde kant van de pomp om druk op te bouwen. We zullen wel zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.