Renault Scenic: ADVIES 1.5 DCI

Bouwjaar: 2004

Hallo, wie kan mij wat vertellen over de 1.5 dci motors van renault je hebt ze in 80 en 100 pk, ik kan n.l een scenic kopen van 2004.Zijn dit een beetje goede motors met goede trekkracht e.d. en eventuele problemen wie heeft er ervaring mee??

Edwin2608

Geplaatst door Edwin2608 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ronie (0), 18 jaar geleden

hoi Edwin ,
Ik ben niet skeptisch maar kritisch.

Dus begint een diesel pas echt rond de 2-liter.

Een diesel moet presteren in het ondergebied.
Dus een kleine diesel kan dit echter wel maar als je harder wil is het opvoeren van de toeren de enige manier.

Opmerking zal wel wat los maken.

Maar succes met de volgende adviezen die zeker komen.

Groeten Ronie

slot (0) PRO, 18 jaar geleden

wat een onzin wel eens met de 1,2 3cil pompverstuiver van vw gereden die blaast menig auto eruit

erik2855 (0), 18 jaar geleden

Dit is natuurlijk appels met peren vergelijken Arno. Er zit een halve ton aan gewichtsverschil tussen die twee!

Snoof (0), 18 jaar geleden

scenic met 80 pk niet overdreven veel, de 100 pk versie is op zich genoeg als je geen echt grote haast hebt. wil een echt doorrijden moet je zoeken naar een 1.9 (120 pk)

Edwin2608 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de adviezen tot zover, maar zou de 80pk nou een te lichte motor wezen voor deze auto, zou de motor op termijn opgeblazen worden? Ik ben n.l. niet een snelle rijder ik heb op dit moment een scenic 1.9D geen turbo die schijnt 65 pk te hebben maar die is dus echt traag maar wel goed
met weinig storingen.

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Een scenic 1.5 dci loopt prima voor wat je er mee wilt doen.Ga eens met dit type wagen rijden voor de zekerheid.Je zult het grote verschil gelijk merken met het type waar je nu mee rijdt.Het nw type scenic 2 rijdt perfect en je hebt toch nog fabrieksgarantie tot 2006.

slot (0) PRO, 18 jaar geleden

kan wel zijn erik dat deze een halve ton zwaarder is maar heeft natuurlijk ook meer vermogen als de lupo/polo dit gaat uiteraard
in verhoudin tot het gewicht omhoog gr arno

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad wat ksie aangeeft. Wil je er bijvoorbeeld een caravan achter gaan hangen of rij je vaker met veel mensen in de auto of andere zwaardere belading is de 100pk wel een aanrader. De 80 pk is voor de gewone Megane prima voor de Scenic wellicht wat aan de lichte kant.

new_megane (0), 18 jaar geleden

Dag edwin . Zoals je zelf zegt ben je een rustige bestuurder dan is de 1.5 dci 80pk voldoende . Ik heb 1 week met een scenic 1.5 dci 80pk gereden en die was zelfs uitgerust met airco en die stond altijd aan . Ik stond versteld hoe soepel die moter is en de motor heeft helemaal geen mooite met die zware scenic . Er was een boordcomputer aanwezig en met een tank van 60 liter kom je +/- 1400 km ver dus hij is zeer zuinig .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.