Renault Megane: Advies inzake reparatie net gekochte renault

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Beste Experts,

Ik heb een van de week een renault megane uit 2000 gekocht. Nu hoor ik een ratel in de 5 de versnelling zoals eerder vemeld. ik als leek denk dat de bak niet goed meer is wat morgen door een garage gecontroleerd gaat worden. Mijn auto heeft bijna 240.000 km gelopen. Ik heb bij een auto demontage bedrijf een bak gevonden van een megane uit 96 die 152.000 km gelopen heeft met inzetten kost me dit ongeveer 900. Recent zijn de koppelingsplaten, de waterpomt met distributieriem vervangen

Zou ik na deze reparatie nog zo'n 100.000 km met deze auto rijden zonder al te veel problemen of zullen er wellicht nog andere standaard renault kwaaltjes kunnen onstaan? Zo ja welke zouden dit kunnen zijn.


Ik vraag me 2 dingen af is de reperatie het geld waard of het mischien niet beter hem weg te doen aangezien het geluid nu nog maar licht aanwezig is tussen de 95 en 115 km per uur.

Jan-Robert

Geplaatst door Jan-Robert , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

timhoeks2 PRO, 14 jaar geleden

laat ze eerst eens kijken. misschien staat gewoon een bout vd 5de versnelling los. dit komt wel meer voor. als dit zo niet is kan ik de beslissing niet voor je nemen. voor het zelfde geld koop je een auto waar weer iets anders aan mankeerd...

Jan-Robert, 14 jaar geleden

Bedankt Tim,

Ik ga naar de moer/bout kijken. moet de bak hiervoor uit elkaar?

Weet jij of iemand anders mischien of er andere vaak voorkomende kwalen zijn die ik zou kunnen verwachten bij een Renault van dit type en of hier preventief onderhoud aan gedaan zou kunnen worden zonder al te hoge kosten.

timhoeks2 PRO, 14 jaar geleden

distributie op tijd vervangen. verder geen dingen die je preventief kunt voorkomen denk ik. maar voor die bout hoeft alleen dat stalen bakje aan de linkerkant eraf. daar achter kunt je de bout of moer zien zitten. zoek maar eens op dit forum en dan staat het meerdere malen uitgelegd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.