Renault Twingo: Af en toe vreemd geluid van aandrijving

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Vorig jaar een enkele keer meegemaakt, nu om de paar kilometer; Opeens lijkt het of je met de banden over geribbeld asfalt rijdt, een zoemend/trillend geluid wat afkomstig lijkt te zijn van het linker voorwiel. Alle wiellagers gecontroleerd (voelen en met stethoscoop) maar niets gevonden. Met de voorwielen omhoog gebokt en draaiend aan het linker voorwiel lijkt er een tikkend geluid uit de versnellingsbak te komen, aan de kant van de linker aandrijfas.
Het vreemde is dat het geluid plotseling opduikt, en ook weer net zo plotseling verdwijnt. Met optrekken verdwijnt het even, bochten nemen veranderd niets. Ook remmen lijkt weinig uit te maken.
Ikzelf vind het differentieel verdacht, maar kan niet verklaren waarom het geluid er niet altijd is, en ook weer plots verdwijnt. De auto schakelt verder prima.

Hopelijk kan iemand me hierbij verder helpen, voordat ik van alles preventief moet gaan vervangen

Duvel73

Geplaatst door Duvel73 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik vermoed een aandrijfas.

Duvel73 (0), 8 jaar geleden

Is er een praktische manier om dit te kunnen testen? Er lijkt geen speling op de as te zitten, en tijdens het rijden is er weinig tot geen verschil met linkse of rechtse bochten. Het is vooral tijdens rechte stukken.

Henk Nobach (0) PRO, 8 jaar geleden

Dit is niet te controleren. Je moet andere dingen (bv wiellager) uitsluiten.

Duvel73 (0), 8 jaar geleden

Is er dan wellicht een manier om het differentieellager uit te sluiten?

kaleido 1 (1580) PRO, 8 jaar geleden

Tap eens een klein beetje versnellingsbakolie af , als dit vol zilveren metaal deeltjes zit , heb je een richting.

Duvel73 (0), 8 jaar geleden

Dank voor deze goede tips, hiermee kan ik wel aan de slag!

Duvel73 (0), 8 jaar geleden

Update; Een dag na de vreemde trillingen die om de paar kilometer terug kwamen, is alles weer normaal?? Ondertussen ruim 2 weken verder, met dagelijks 50 km rijden met de Twingo, maar het geluid en de trillingen zijn niet meer teruggekomen. Heel bijzonder...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.