Renault Grand Scenic: afstandsbediening werkt alleen met de knopjes, niet met toenader

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,5 DCi

Ik heb een grand scenic gekocht, en had altijd gedacht dat je geen sleutel meer had, maar een kaart. Voordeel van een kaart is dat je deze gewoon in je borstzak of je Portemonnee kan stoppen.
Helaas, dit werkt niet bij mijn auto ik moet de auto perse open doen met de knopjes op mijn kaartje en ik moet de auto starten als de kaart in de gleuf zit.
De dealer zegt dat het automatisch herkennen in deze auto niet zit, maar ik zie wel van die infrarood venstertjes achter mijn handgrepen., en het staat ook in het boekje.

Is het niet zo dat alle scenics dit systeem van automatisch herkennen hebben ? wat heeft zo'n grote kaart dan voor zin ?

mesjokke

Geplaatst door mesjokke (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Sander10757 (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee,is niet zo.
Enne,wat betreft die kaart,het zou wel erg makkelijk zijn als je auto geen "sleutel"had,kan iedereen er mee weg rijden.

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Alex bedoelt de handsfree functie en dat is wel degelijk veilig, omdat de sleutel bij nadering "onderhandelt met de auto" op basis van codes.
De handsfree functie is een optie en de reguliere voorzieningen daarvoor (bv. de glaasjes achter de ahndgrepen) worden deels ingebouwd in alle modellen, omdat dat goedkoper te fabriceren is.

Wellicht weet een professional wat je allemaal nodig hebt om jouw auto te "upgraden" naar echte handsfree?
Volgens mij heb je daarvoor minimaal al een andere sleutelset nodig, die ook nog meot worden ingeleerd op de auto.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

die infrarood vensters in de deur hebben ze idd allemaal idd goedkopere fabrikage.als je in de handgreep een knop hebt zitten heb je handsfree zit er in de handgrepen geen knop heb je ook geen handsfree.achteraf inbouwen wordt denk ik vrij kostbaar als het al mogelijk is

mesjokke (0), 14 jaar geleden

Jammer,
Ik had gehoopt dat het via een simpele weg te regelen was. Dan moet ik mijn sleutels maar aan het kaartje doen.

Ik ben bang dat ik een keer voor de huisdeur sta en mijn sleutels niet bij heb.

In iedergeval bedankt voor de snelle en goede reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.