Renault Scenic: krasjes op mijn auto

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

ik heb krasjes op mijn auto door dat ik met een schuurspons geel groen( wat eigenlijk bestemd is voor pannen) vogelpoep probeerde te verwijderen, de krassen (een soort spinnenweb effect) zijn niet diep maar wel zichtbaar als de zon op schijnt. Tijdens het wassen ziet
u dit niet omdat de auto nat is. wat kan ik daar tegen doen?

mo1974

Geplaatst door mo1974 , lid sinds 14 jaar geleden

12 Reacties

moderator PRO, 13 jaar geleden

Een blikje cleaner kopen, genaamd "Commandant 4". Blik is groen van kleur. Hiermee kun je deze krassen meestal wel wegpoetsen. Is bij elke automaterialenzaak te koop.

mo1974, 13 jaar geleden

deze krasjes zijn witachtig, kan je Commandant 4 daarvoor gebruiken?

moderator PRO, 13 jaar geleden

Ja hoor.

Safrane10698, 13 jaar geleden

Ja, een test om te weten of je het weg kan poetsen:
Even wat spuug op de krasjes, als je de krasjes dan niet meer ziet dan zijn ze weg te poetsen. Blijven de krasjes anders van kleur dan zit je in de grond verf of dieper.

mo1974, 13 jaar geleden

Ik heb een beetje Commandant van mijn buurman gekregen en op mijn motorkap ( op de plekjes gesmeerd) maar het help niet, heb redelijk zitten poetsen, maar geen resultaat.

kon vannacht niet slapen van deze fout.

Heino4267, 13 jaar geleden

Wat jij hebt gedaan is krasjes in de bovenste laag van je lak gemaakt.
Het enige wat helpt, is je lak voorzichtig polijsten totdat de krassen weg zijn.
Polijsten = schuren met een ontzettend fijne korrel.
Een polijstmiddel is Commandant, maar dat werkt zowel chemisch als mechanisch.
Als jij er commandant op hebt gesmeerd en daarna alleen maar gewacht, heb je mazzel als je door de chemische werking geen doffe plekken hebt overgehouden.
Je gebruikt commandant als volgt (je wordt er wel moe van!):
Je doet wat op een zachte doek en je wrijft ermee pakweg 1 minuut stevig over de plek met de krasjes (max 20 x 20 cm per keer), in cirkelvormige bewegingen, met iets druk op de doek. Na die minuut maak je de plek goed schoon met een doek en water, om de chemische inwerking van de Commandant te stoppen, het resultaat te beoordelen en te kijken of je niet per ongelijk door de lak heen in de grondlaag bent beland. Let op: erzijn verschillende soorten Commandant, van zeer fijn tot redelijk grof. Pas hierop de tijden e.d. aan.
Doe dit gewoon met de hand, niet met een machine. Na ma.x een half uurtje is het gelukt (of niet natuurlijk).

Na verloop van tijd heb je de krasjes eruit, zonder dat je door de lak heen zit.
Denk er aan dat je de lak op deze plekken in het vervolg exta beschermt: de laklaag is daar dunner geworden en je hebt evt. de beschermende kleurloze beschermlaag verwijderd.

Treb, 13 jaar geleden

Moi,
Anders even langs een (goed) autopoetsbedrijf. Misschien hebben die er wel een oplossing voor.
Groet,
Bert

ex-monteur PRO, 13 jaar geleden

onze monteur op de zaak (taxibedrijf) post vaak krassen weg met tinner op een stukje papier.
Hiermee haalt ie toch vrij diepe krassen eruit. Werkt super, maar enkel even snel eroverheen wrijven en klaar, tinner is nog gevaarlijker dan commandant.
Laat wel eerst even iemand naar te plek kijken, want als je al te lang met commandant bezig bent geweest zal tinnen het nu alleen maar verergeren...

stefan84, 13 jaar geleden

Mijn vader deed hetzelfde met een hagelnieuwe Suzuki swift,zat ook een heel klein krasje op ( zwarte auto ) en haalde ook de commandant tevoorschijn..en ja hoor,krasje ging zit niet weg,en waar hij gevreven had was het helemaal dof geworden..

Zou altijd even voorzichtig zijn hiermee..

Gr Stefan

check

Beste antwoord, geplaatst door mo1974, 13 jaar geleden

Ik heb weer bij mijn buurman om Commandant 4 gevraagd en ben aan de slag gegaan zoals de heer Heino4267 heeft beschreven. Het is me gelukt om die storende spinnenweb (swirls) effect weg te halen. Het was zweten geblazen, maar wel de moeite waard.

He bedankt Heino4267

gr.

Heino4267, 13 jaar geleden

Graag gedaan.....

moderator PRO, 13 jaar geleden

Opgelost dus. Mooi. Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.