Renault Espace: Airbag controlelampje brandt niet en luchtrooster werkt nauwelij

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16V

Hallo,

Mijn airbag controlelampje brandt niet wanneer de auto op contact staat.
Mijn monteur zegt dat hij een Renault garage heeft gebeld en dat die heeft gezegt heeft dat dit bij dit type en bouwjaar normaal is.
Volgens die monteur staat er wel spanning op en zal de airbag wel goed funtioneren. Ook als er een storing op zal treden zal het lampje gaan branden.
Lijkt mij toch wel heel erg stug.
Ook komt er nauwelijk lucht uit het linker luchtrooster. De monteur kan ook dit niet verhelpen.

Nu kan ik natuurlijk zelf naar een Renault garage gaan, maar dat zal me dan waarschijnlijk geld gaan kosten terwijl ik nog garantie heb.
Kan iemand mij adviseren, of kent iemand deze problemen en weet wat er aan te doen is?

thoving

Geplaatst door thoving (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

limp (0) PRO, 17 jaar geleden

je geeft het antwoord zelf je zegt nog garantie te hebben dan moet je de garage ook een kans geven dit te verhelpen , en niet meteen een boze reactie geven praat er over met je dealer en kom dan samen tot een oplossing ik begrijp dat je niet bij een renault dealer bent gaan informeren doe dit dan eerst maar wel eerst met overleg met je dealer zo voorkom je misvattingen en evt kosten die er voor gemaakt moeten worden
succes

thoving (0), 17 jaar geleden

Hoezo, boos reageren? Verontrust is een betere uitleg. Natuurlijk heb ik al overleg gehad. Op mijn vraag wat ik er mee aan moet wordt er tegen mij gezegt, door de monteur, "weet ik niet". Dus, ik denk, laat ik zien of iemand een oplossing weet welke ik vervolgens weer tegen de monteur kan zeggen. Natuurlijk zal ik met de dealer gaan praten als er geen oplossing komt.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Staat er in het boekje van je auto niet welke lampjes er moeten gaan branden ? En anders gewoon even iemand vragen met eenzelfde auto om even te kijken. Over de ventilatie .. gewoon op laten lossen, straks is je garantie voorbij en zit je in de winter te balen met een ruit die niet droog wil worden o.i.d.

thoving (0), 17 jaar geleden

Nou, de garage heeft vandaag weer bevestigd het probleem van het luchtrooster niet te kunnen verhelpen.
Er wordt gezegt dat er dan een heel nieuwe kachelunit in moet.
Het gaat dus om het luchtrooster aan de bestuursders kant. Hier zou ook warme lucht moeten uitkomen als de kachel uit is.
Ik denk dat er ongeveer 5% uit komt vergeleken met de rechter. Weet iemand misschien een oplossing.
Moet ik dit mankement zo maar accepteren bij een auto van 14000 euro's?

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nee natuurlijk niet accepteren dit. Wat denk je als het dadelijk nog wat kouder en vochtiger is... zit jij met je zeempje je raam droog te maken dat wil je toch niet ?

Wellicht is het slim om in overleg met je garage een second opinion te laten doen. Dan is je garage ook overtuigd van het probleem en dat dit opgelost moet worden. Als ze dan nog blijven weigeren zou ik het wat harder gaan spelen maar op dit moment even nog met goed overleg proberen dit op te lossen.

thoving (0), 17 jaar geleden

[quote=pieterp9094]Nee natuurlijk niet accepteren dit. Wat denk je als het dadelijk nog wat kouder en vochtiger is... zit jij met je zeempje je raam droog te maken dat wil je toch niet ?

Wellicht is het slim om in overleg met je garage een second opinion te laten doen. Dan is je garage ook overtuigd van het probleem en dat dit opgelost moet worden. Als ze dan nog blijven weigeren zou ik het wat harder gaan spelen maar op dit moment even nog met goed overleg proberen dit op te lossen.[/quote]
Dat is ook waar ik al aan zat te denken. Ik heb al eerder, per mail, voorgesteld om bij een Renault garage het probleem om te laten lossen, maar hier kreeg ik geen antwoord op.
Vandaag is de auto heen voor een paar andere kleinigheidjes en dan komt natuurlijk ook dit probleem weer om de hoek.
Ik zal het straks voorstellen als ik de auto ophaal.

Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.