Renault Espace: LPG-toevoer stopt onder het rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 8v

Espace 2.0 8v (11-‘98) met Vialle G3 LPG-systeem.
Auto slaat op gas af en toe af; alsof de gastoevoer is afgesloten. Meteen druk ik dan op het knopje om naar benzine over te schakelen. Na een paar tellen weer overschakelen op gas en hop, we rijden weer verder. Hoewel het groene lichtje brandt, zie ik aan de (gecombineerde) brandstofmeter dat de auto nog op benzine loopt. Ik kan dan twee dingen doen; auto opnieuw starten (is lastig op de snelweg) of geduld hebben. Na een tijdje hoor ik ‘klik’ achter in de auto, en vertelt de brandstofmeter me dat ik weer op LPG rijdt. Belangrijk om te weten; kop is onlangs gereviseerd, daarnaast zijn nog diverse andere werkzaamheden uitgevoerd omdat de auto op benzine slecht en op LPG waardeloos liep. Ik hoopte dat dit probleem daarmee opgelost was, helaas… Wie heeft de gouden tip?

reinacher

Geplaatst door reinacher (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

LPG pomp in de tank na laten kijken, waarschijnlijk loopt deze op zijn einde en is ie versleten.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Is dit een LPI systeem?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.