Renault Espace 2: AIRCO Hapert

Bouwjaar: 1998

Mijn airco is ca een maand geleden opnieuw gevuld en geserviced.

Een week of 2 geleden reed ik in de file terwijl het buiten zeer warm was. Op een gegeven moment gaf mijn airco geen koude lucht meer.

Als ik nu ga rijden en ik zet mijn airco aan dan doet hij het prima. Na een minuut of 10 voel de duidelijk dat de lucht minder koel wordt. Dit blijft dan lange tijd zo. Na enige tijd (soms wel 30 minuten) voel je de lucht ineens weer koud worden en dan weer terugvallen.

Auto is al terug geweest bij de dealer maar die zegt niks te kunnen vinden (auto heeft nog garantie). Wat kan de oorzaak zijn van dit probleem.

mark7290

Geplaatst door mark7290 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nic8069 (0) PRO, 18 jaar geleden

Was het probleem ook al aanwezig voordat de service werd uitgevoerd?
Indie nee: Misschien teveel gas. De druk loopt dan te fel op en schakelt het systeem uit.

MHB (0), 18 jaar geleden

Had zelfde probleem. Voor vullen e.d. werkte airco prima. Na vullen tot 70km/u goed werkende airco, daarboven ging systeem in 'serv'. Bleek uiteindelijk draadbreuk te zijn. Kleinigheid van een paar euro. Wellicht tip voor de dealer. Dan kan ook nog het pollenfilter dicht zitten.

mark7290 (0), 18 jaar geleden

Probleem is ontstaan na de servicebeurt.

Vandaag is de auto voor een ANWB GarantieKeuring geweest en "gelukkig" deed de airco het ook daar niet. Dus weer terug naar de dealer die het deze keer zou maken. De ANWB keurmeester gaf ook aan dat waarschijnlijk de druk te hoog of te laag is of dat de sensor defect zou kunnen zijn.

safrane10695 (0), 18 jaar geleden

of de regelklep die niet meer goed wek.
pascal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.