Renault Laguna: airco leeg; service... Waar beste vullen, goedkoop adresje?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600 16V

De airco is leeg en ik rijd al een tijdje zonder climat control. Mis het niet echt, maar ik wil het nu toch laten vullen/repareren.
Het kan zijn dat hij gewoon leeg is, dat na verloop van tijd er toch enige minimale natuurlijke lekkage plaatsvindt, en dat nu bij vullen de zaak weer draait.
Nu is de onderste aircoslang nogal wit uitgeslagen nabij de aluminium koppeling. Zou dit alu-oxidatie zijn of duidt dit op lekkage?
Wie kan me adviseren wat te doen; alles bij een dealer of erkend bedrijf een totale airco-servicdebeurt laten doen, of in Delfzijl (Marktplaats) voor 69 euro te laten vullen bij een "particulier"?

JK

peugeot304coupe

Geplaatst door peugeot304coupe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

Weet je zeker dat het systeem leeg is? Is het geen elektrische storing. Heb je het gemeten?

Heb je door de tijd alleen wat koudemiddel verloren dan is het systeem niet helemaal leeg, alleen het koelvermogen neemt dan geleidelijk af.

Hoe lang wil je van de vulling genieten? Is je airco lek en laat je deze alleen vullen dan is de pret van zeer korte duur en kun je dit beter laten.

Is je airco al een tijdje lek, dan heeft vocht nu zijn werk kunnen doen. Ik hoop voor je dat dit geen schade in de compressor heeft veroorzaakt. Nu moet het systeem gerepareerd worden, eventueel spoelen, droger vervangen, afpersenen en vullen.

Een goedkoop adresje is lastig, de bedrijven met een STEK certificering weten wat ze vragen. Ik zou bij een universeel airco specialist laten testen of het systeem nog vulling heeft en niet lek is. Het mooiste is als je een kennis hebt die in deze wereld zit.

peugeot304coupe (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord Erik.

Ik denk dat ie leeg is omdat hij steeds matiger koelde. en gaf toen "service" aan. Ging wel geleidelijk, misschien is het geen lek.

Misschien moet ik even niet op een paar centen kijken en hem gewoon bij een erkend bedrijf laten nakijken/vullen.

Kwik-fit vraagt 139 euro, dit is dichtheid controle (vacuum), vullen, reinigen van bacterien. Ik krijg alleen jeuk als ik de naam Kwik-fit hoor, maar ja, ze zitten om de hoek...

JK

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

Vullen/vacuum/reinigen is in dit stadium nog niet nodig. Alleen vulling controleren kan voor minder geld, alleen een paar honderd gram bijvullen hoeft maar een paar tientjes te kosten.

Kijk eens op http://www.airco2.nl/

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.