Renault Laguna: voorgloei lampje gaat branden en vermogen verlies

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCi

Hallo,

Voor het eerst ging vandaag spontaan tijdens het rijden het voorgloei lampje branden en was ik het volledige vermogen kwijt. Ik kon wel nog gewoon de snelheid van 120 km/h vasthouden, maar inhalen lukte niet meer.

Bij een tankstation gestopt en motor uit/aan gezet en het lampje ging weer uit en het vermogen was weer terug.

Komt dit probleem iemand bekend voor? Kan het iets met de turbo zijn? Kan ik nog even doorrijden totdat ik binnenkort bij de garage terecht kan?

Bedankt!

Maikel

maso72

Geplaatst door maso72 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

Blijkbaar ging de motor even in noodloop. Dit verklaart het vermogensverlies. Omdat je de motor opnieuw gestart hebt is deze weer uit de noodloop gekomen totdat de storing zich weer herhaald.

Zelf dit weekend met defecte gloeistiften komen te rijden en ik kreeg een algemene melding dat het inspuitsysteem buiten werking is en dat ik moest stoppen (2001, 1.9dci 120pk). Vreemd genoeg verloor ik geen vermogen en trekkracht. De melding is dus heel anders dan bij de jouwe.

Kijk even hier hoe je de gloeistift aansturing kan testen:
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

[url=http://imageshack.us][img]http://img171.imageshack.us/img171/3824/...[/img][/url]
Laguna GT Privilege 1.9dci 120pk geoptimaliseerd -> 155pk

maso72 (0), 17 jaar geleden

Ik zal de gloeistiften eens testen, maar verwacht dat het misschien aan de bedrading van turbodruksensor zal liggen. Ik zal hier sowieso eens een nieuwe stekker voor kopen en de draden opnieuw aanbrengen.

In ieder geval alvast bedankt voor je reactie.

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

Als het lampje van de gloeistiften gaat branden, denk ik niet meteen aan turbodruk.

Als de storing zo nu en dan terug komt, zou ik de computer eens laten uitlezen. Als dit in de richting van de turbodruk wijst zou je kunnen denken aan sensor, bedrading of vacuum sturing voor de turbodruk.

Peerke8676 (0), 17 jaar geleden

Hallo Erik 2804.

Het voorgloeilampje wordt als algemene storingsindicatie gebruikt, en kan dus wel zeker gaan branden bij een storing die niets met de voorgloeiinstallatie te maken heeft.
Draadbreuk in de bedrading van de turbodruksensor nabij de connector is vrij veel voorkomend bij de laguna 1.9 dCi, maar het storingslampje kan ook door een andere oorzaak gaan branden.

Ik heb hetzelfde probleem ook gehad en bij mij was toen wel de bedrading op die betreffende plek gebroken, bedrading wat ingekort, nieuwe stekker gemonteerd en het probleem is nooit meer teruggekomen.

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

Gaat het om een 100pk dci?
De mijne heeft geen apart lampje voor voorgloeien, dit staat in het display bij het starten van de motor. Als ik storingen krijg, zoals een kapotte turbo, een paar maanden geleden. Dan krijg ik een melding dat het inspuitsysteem niet goed werkt.

Peerke8676 (0), 17 jaar geleden

Het gaat hier om een dynamique (120pk), deze heeft geen LCD display onder de temperatuur/brandstofmeter maar gewoon controlelampjes, de initiale en privilege hebben dat wel.
De dynamique heeft dus een controlelampje gecombineerd voor algemene storing motormanagement en voorgloeien.

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

[quote=Peerke8676]Het gaat hier om een dynamique (120pk), deze heeft geen LCD display onder de temperatuur/brandstofmeter maar gewoon controlelampjes, de initiale en privilege hebben dat wel.
De dynamique heeft dus een controlelampje gecombineerd voor algemene storing motormanagement en voorgloeien.[/quote]
Ok

maso72 (0), 17 jaar geleden

Hallo Peerke en Erik,

Een update: Het probeer heeft zich (nog) niet meer voorgedaan, maar ik zal wel voor de zekerheid een nieuwe stekker bestellen en opnieuw laten bedraden.

Groeten,
Maikel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.