Renault Megane: airco werkt niet goed

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 Dci

Bij hogere buitentemperaturen werkt mijn airco niet optimaal. Ik ben hiermee naar een airco deskundige gegaan en deze constateerde dat er voldoende druk in het systeem is. Het was niet nodig het aircosysteem bij te vullen. Bij maximaal vermogen bleek dat de uitblaastemperatuur van de aircolucht de normale dagtemperatuur is. De airco werkt tijdens minimale/normale omstandigheden redelijk maar werkt niet of onvoldoende wanneer er vanwege (zeer) hoge buitentemperatuur meer vermogen van de airco wordt gevraagd.
De airco deskundige kon mij verder niet helpen.
Herkent iemand dit probleem? Graag advies hoe ik dit aan moet pakken...

S.

Geplaatst door S. , lid sinds 17 jaar geleden

7 Reacties

hobby-monteur, 7 jaar geleden

Leuk dat er geconstateerd is wat de druk is,maar het belangrijkste heb je niet vermeld nl:hoeveel koudemiddel zit er in het systeem.De vulling moet goed zijn,de drukken zeggen niks.En Als dat in orde is,draaien de ventilatoren zoals dat zou moeten of is de condensor,die zit voor de radiateur,verstopt.Wat is de uitblaas temperatuur?Een auto uit 2009 is koudemiddel kwijt na 5 jaar,leeghalen,afpersen en laten vullen is de enige optie.Drukken controleren heeft geen enkele zin,behalve om storingen op te sporen in een systeem waar de juiste koudemiddelhoeveelheid al in zit.

S., 7 jaar geleden

Sieto, bedankt voor je reactie. Uitblaastemperatuur kwam niet lager dan plm. 17 graden. Volgens mij draaien de ventilators wel goed (die hoor je duidelijk.....). Of de condensor verstopt zit weet ik niet.
Waar kan ik dit allemaal het beste laten controleren? Bij jou? Ik woon plm. 25 km. van Wolvega.

hobby-monteur, 7 jaar geleden

Bij mij niet,maar de meeste autogarages hebben hier wel een apparaat voor,even rondbellen naar de universele en de dealer,leeghalen,afpersen en vullen moet wel lukken rond de negen tientjes.

primera p11, 7 jaar geleden

Ik laat nooit iets controleren aan de airco,elke drie jaar laat ik er voor 5 tientjes een nieuwe vulling inschieten.
Ik ga geen flauwekul beurten uit laten voeren aan een airco.
Het enigste wat helpt is leeghalen,vacumeren en vullen,de rest aan controle's is allemaal flauwekul.
Mits er uiteraard niks lekt of niet functioneert aan de airco,dan moet er uiteraard verder gekeken worden.
Bij een goed functionerende airco,elke drie jaar een nieuwe vulling en knorren maar weer.
Al die zogenaamde controlebeurten slaan nergens op,om te weten hoeveel koudemiddel er in zit moet toch het systeem leeg.
En om 49 euro te gaan betalen om een interieur filter te laten vervangen vind ik persoonlijk flauwekul.
Als je systeem goed geserviced is krijg je er een STEK rapport bij.
Dat heb ik nog nooit gezien bij die flauwekul controle beurten,want dan mogen ze dat niet afgeven namelijk.
Alleen bij volledige service.

S., 7 jaar geleden

De airco is leeg gehaald, gevacumeerd en gevuld. Ik laat na het komende warme weekend weten of hij weer goed werkt.

S., 7 jaar geleden

Na vacumeren en opnieuw vullen koelt de airco nu een stuk beter. Echter de condensor is volgens mij niet meer optimaal. Sommige lamellen zijn er tussen uit of beschadigd. Hoe lang gaat een condensor mee?

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Wat een geknoei , condensor en filter/droger vervangen , laten doen door een bedrijf die weet hoe het werkt , condensor is gegarandeerd lek , binnenkort is het koudemiddel er weer uit en tevens grote kans dat de compressor schade gaat/heeft opgelopen door gebrek aan koudemiddel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.