Renault Megane: Renault Mégane stottert, loop onregelmatig en valt uit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 8v

Beste mensen,

Ik heb een Renault Mégane 1.4 staan, bouwjaar 1999. Deze auto stottert zo nu en dan behoorlijk, loopt onregelmatig stationair en wanneer je een stuk hebt gereden, de auto stil zet, en vervolgens weer start dan valt uit uit. Het is niet bij elke rit maar wel regelmatig. Het volgende heb ik al vervangen:

- Bougies
- Bougie kabels
- MAP sensor + slangetje
- Vacuum slang luchtfilterhuis
- Lambda sonde
- Luchtfilter
- Bobine
- Temperatuursensor koelvoeistof
- Krukas positie sensor
- Pakking gasklephuis --> inlaatspruitstuk
- Thermostaat

De kat heb ik gecontroleerd, zit niet verstopt. Nergens een kabelbreuk te vinden of een lek vacuum slangetje. Bovendien gaf hij behoorlijk zwarte rook, dat is nu zo goed als over. De stationair regelschroef iets aangedraaid maar ook dit heeft geen effect. De nieuwe bougies er weer uitgedraaid en bekeken, deze waren al behoorlijk zwart aangeslagen dus dan staat hij toch te rijk?

Nu mijn vraag of iemand een idee heeft waar de oorzaak kan liggen aangezien mijn ideeën een beetje op zijn. Ik hoor het graag!

SN-Cardesign

Geplaatst door SN-Cardesign (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Welke Renault-foutmeldingen zijn uitgelezen?

SN-Cardesign (0), 9 jaar geleden

Ik ga hem morgen uitlezen met een andere testkast. Heb al 2 testkasten geprobeerd maar was niet uit te lezen (linking error).

dideveed (0), 9 jaar geleden

Ik heb zelf een 1.4 16v bouwjaar 2000.
Het lijkt me een duidelijk dat de stappenmotor slecht is. Ik heb hetzelf gehad toen die van mijn defect was. De stappenmotor regelt het stationaire toerental. Ze zijn wel heel duur en bij het plaatsen van een nieuwe moet de computer eerst wennen aan de nieuwe stappenmotor. Hiervoor heb ik een procedure. Laat maar weten als je hulp nodig hebt.
Hij ziet er zo uit:
http://www.autoonderdelenonline.nl/indiv...

SN-Cardesign (0), 9 jaar geleden

Wederom niet uit kunnen lezen, telkens de melding linking error met diverse kasten.
Auto naar de dealer gebracht. Deze zegt dat de MAP-sensor die is vervangen (imitatie) wel werkt maar niet volledig. Deze ga ik nu vervangen voor origineel en kijken wat het effect hiervan is.

Henk Nobach (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoe zijn de verdelerkap en rotor? Welke temperatuursensor heb je vervangen? Die met de vierkante en witte aansluiting wordt gebruikt voor de inspuiting.

De slangetjes van de MAP sensor kunnen soms zo vastzitten dat je de MAP-sensor inwendig stuk trekt als je het slangetje eraf haalt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.