Renault Megane: Aircopomp en condensor vervangen maakt geluid.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Ik heb airco pomp en condensor vervangen i.v.m. lekkage, tijdens rijden hoor ik een rare geluid als airco aanstaat, eerste instantie hebben wij conclutie getrokken dat de airco pomp lager defect was inmiddels hebben wij tweede nieuwe erop gezet maar het zelfde probleem (dus nog steeds geluid) er is 550gr gas erin gedaan.
Eerste pomp was onbekende merk, twee is Delhi origineel airco pomp het zelfde wat erop zat in mijn auto.

Heeft iemand ervaring met dit probleem en eventuel een oplossing kunnen vinden?

Graag hulp van u ervaring.

suldem

Geplaatst door suldem , lid sinds 14 jaar geleden

9 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Wat is het voor een geluid , als de pomp uit staat maakt hij dan ook het geluid ?

suldem, 8 jaar geleden

piepend(geluid als dat een lager defect is of net zo als een geluid die bijna kapot gaande lager is) als de airco uitstaat heb je geen last van. zou misschien kunnen dat de airco gas weinig of teveel zou zijn dat airco pomp hierdoor een geluid gaat maken? hoeveel gram gas zou in de airco pomp erin gaan? volgens systemen is 550gram gas juiste instelling.

geluid is te horen bij het langzaam rijden to 50km p/u daarna is de geluid niet te horen dit zou komen omdat vermoedelijk hoe sneller je gaat rijden hoe meer geluid van de motor binnen in de auto gaat horen.

Heino4267, 8 jaar geleden

Je aircopomp wordt aangedreven door een riem. Als je de airco aanzet, worden de lagers van alles waarover die riem loopt, zwaarder belast.
Check dus de conditie van alle organen die door de riem van de aircopomp worden aangedreven en je hebt de oorzaak te pakken.

suldem, 8 jaar geleden

Auto heeft net onderhoud gehad dus distributie + spanrol + multiriem + waterpomp + condensor en nu ook de aircopomp 2x vervangen(nieuw), zonder airco aan te zetten heb ik geen last van de geluid, ik weet dat airco pomp belast wordt maar zo een geluid is niet normaal. Heeft iemand enige idee hoeveel gram gas erin gaat? of die met gas hoeveelheid mee te maken heeft?

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Als de pomp aan staat en hij maakt het geluid , spuit dan eens wat kruipolie op de draaiende riem , gaat het geluid dan weg , dan is de oorzaak de wat zwaarder belaste riem die piept op 1 van je looprollen.

suldem, 8 jaar geleden

Ik ga proberen maar normaal gesproken de airco poelie draait altijd ook als airco uit staat, dus airco uitzet dan heb je geen rare geluid meer, als looprollen zou zijn dan zou je continu geluid moeten horen juist die hoor je pas als airco aanstaat.

suldem, 8 jaar geleden

Heeft iemand enige idee hoeveel gram airco gas erin gaat?

Reanault Megane 2005.

Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

550 (+/- 35) gram..

suldem, 8 jaar geleden

Het probleem is opgelost moest 585 gram gas erin om de geluid weg te krijgen. Ik heb zoiets voor het eerst meegemaakt maar gelukkig geen geluid meer.

Bedankt voor iedereen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.