Renault Megane: Electrische ramen l.v. en l.a. werken niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Wie kan mij helpen.

Van de ene op het andere moment zijn de ramen l.v en l.a. niet meer te bedienen, (achterin ook niet bij betreffende raam)

Heeft iemand enig idee wat ik kan doen om te checken waar er iets niet goed zit.

Alvast bedankt

reeftens

Geplaatst door reeftens (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

voyager (0), 9 jaar geleden

! Zekeringen!
2 Laten uitlezen(liefst dealer ivm meer opties in software)

ferr (0), 9 jaar geleden

Hallo Reeftens,
Heb hetzelfde probleem gehad. Het zijn meestal de "Temic" modules, die op de raamheffermotoren staan voor de comfortbedieningen, die de problemen geven. Het probleem kan ook bij de stekkers liggen die in deze modules gaan(slecht kontakt). Ik loste dit frequent op door in de linkervoordeur de plastic grille van voor de luidspreker weg te nemen, de luidspreker er uit te nemen, zo kon ik met m'n hand door de luidsprekerholte aan de stekker op de Temic-module. Door deze wat te bewegen en er goed op te duwen funcioneerden miijn raamheffers terug(voor één dag, één week, één maand ....) tot ik het helemaal beu werd. Binnenbekleding voordeur links gedemonteerd, raamheffermotor losgemaakt, stekker gereinigd en op contactpinnen terug op spanning gebracht, een beetje contactspray erop, stekker terug erop en gefixeerd met een spandbandje(zodat de stekker, die verticaal zit), niet meer kan uitzakken).
Dit probleem had ik ook : Hoor je bv bij de achterdeur wanneer je de schakelaar beweegt een klik maar verder niets, dan is het waarschijnlijk de Temic-module. Op internet zijn er veel oplossingen voor dit veelvoorkomend probleem te vinden door andere (goedkope)modules te monteren, maar dat leek mij te gevaarlijk. Heb een originele module besteld bij www.auto47.fr voor 33Euro + port, gemonteerd en alles werkt terug prima. Ik zou zeggen probeer maar eens , want in mijn Renault-garage probeerden ze mij nieuwe volledige sets raamheffers aan te smeren, een dure affaire.
Mvg, Ferre

reeftens (0), 9 jaar geleden

Bedankt Ferre voor de oplossing. Het voorste raam doet het gewoon weer. Voor het achterste raam ben ik op zoek naar een manier om de bekleding er af te halen. Daar zal het zelfde aan de hand zijn als voor. Is er een stappenplan voor demonteren paneel achterdeur?

ibbaman (0), 8 jaar geleden

Temic module incl. comfort functie is ook te koop bij: http://www.reparelectronique.fr/pieces/l...
voor €35 + €6 verzendkosten heb je de module in huis. Betaling veilig via PayPal.

Vervaning van module zonder comfortfuncties: http://www.renaultwindowmodules.com/onli... of de welbekende cube modellen (http://www.renaultwindow.co.uk/) .

Weet niet hoe je de Temic module eventueel los kan testen of het motortje even rechtstreeks kan testen?
Uitgang van Temic naar raammotor lijken 3 aansluitingen, dus Massa / 12V voor omhoog / 12V voor omlaag ???

Iemand enig idee? Probleem schijnt heel vaak voor te komen bij Megane, Clio en Scenic

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.