Renault Megane: Probleem openen/sluiten wagen achteraan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: KM1E

Hallo, wie kan er mij helpen?
Mijn wagen is een Megane II Grandtour Privilège(bwjr 03/2006 met handenvrije startkaart).Ik kan, wanneer de wagen gesloten is, de kofferklep niet meer openen zonder eerst de wagen te openen aan een van de vier deurklinken. Ik kan de wagen ook niet meer sluiten door het contact op de achterklep(rubber duwknop in het Renault-embleem). Het lukt mij wel wanneer ik mijn startkaart naar voren breng ter hoogte van de achterdeur. Mijn diagnose is dat de "aerial" achteraan stuk is of dat de bedrading ernaartoe stuk is........want onlangs functioneerde de sluiting van de kofferklep niet meer. In m'n Renault-garage hebben ze de bundel draden die door de rubberen tube naar de kofferklep gaat daarvoor gecontroleerd door hard aan alle draden te trekken om zo een breuk in één van de draden van het kofferslot vast te stellen. Tevergeefs, want de fout zat in de stekker onder de bestuurderszetel, waarschijnlijk door occidatie! Ze gaven hun niet de moeite om de kleurcode van de draden van het kofferslot op te zoeken en ik denk dat door aan alle draden te trekken ze die van de "aerial" achteraan beschadigd hebben(draad afgetrokken maar niet de isolatie er rond, zodat er niets te zien is). Maar... waar zit die "Aerial" achteraan, zodat ik de kleur van de draden kan vaststellen of hem uittesten? Of kent iemand de kleurcodes van de bundel draden naar de kofferklep? Wie kan er mij helpen? Met dank bij voorbaat, Ferre

ferr

Geplaatst door ferr (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ferr (0), 9 jaar geleden

Gevonden! De aerial of antenneversterker LFA102B zit juist achter de achterbank, onder het tapijt van de koffer. Waarschijnlijk is deze stuk, maar waar kan ik deze vinden? Ga alvast de antennerversterker die zich in de middenconsole(achter de handremhandle) bevindt wisselen met de achterste in de koffer om te testen of het werkelijk dit onderdeel is dat het probleem veroorzaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.