Renault Safrane: aircoventilatoren blijven draaien

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

recent is de airco bijgevuld (elke 2 a 3 jaar). Nu is zo dat als ik de (handbediende) airco inschakel, de aircoventilatoren en de ventilator van de koeling van de auto gaan draaien maar ook niet meer uitgaan, ook niet onder het rijden. Ook na het afzetten van de motor blijven ze doordraaien tot wel een uur daarna. Is de druk in de airco misschien te hoog? Kan ik zelf wat druk laten ontsnappen?

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

terug gaan naar het bedrijf waar de auto is geweest en het in orde laten maken

per jaar mag er maar 5% lekkage zijn van de totale inhoud airco dus als de airco om de 5 jaar een keer gecontroleert wordt is dit redelijk om van de werking verzekert te zijn
indien wel elke maand de airco gebruikt wordt volgens de richtlijnen van de fabrikant dit zorgt er voor dat de afdichtrubbers een klein beetje olie krijgen
en daardoor geen lekkage ontstaat

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

het probleem is opgelost. De druk was te hoog. alles functioneert weer normaal. Dank voor de reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.