Renault Espace: Alleen ashoes vervangen of gehele aandrijfas??

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6

Vorige week kwam ik er achter dat de ashoes rechtsvoor kapot was. Ik heb toen bij een Renaultgarage geinformeerd of ik dit mogelijk zelf kon doen echter daar gaf men aan dat, om de aandrijfas los te halen speciaal gereedschap nodig was. Tevens gaf men aan dat het verstandig zou zijn (omdat hij op dit moment 155.000 km heeft gelopen) om gelijk de aandrijfas te vervangen.
Is er iemand die kan bevestigen/ontkennen dat het ook daadwerkelijk nodig is om de aandrijfas bij deze km-stand te vervangen of zal ik genoeg hebben aan alleen het vervangen van de ashoes?
Verder zou ik graag willen weten of iemand kan bevestigen/ontkennen of er daadwerkelijk speciaal gereedschap nodig is om de aandrijfas los te krijgen?

Alvast bedankt voor jullie reactie !!

Chicco_Himself

Geplaatst door Chicco_Himself (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

gpekaar (0), 15 jaar geleden

Hoi

Ik zou niet zomaar even de gehele aandrijfas vernieuwen als het met een nieuwe hoes op te lossen is, ivm de kosten, aannemende dat er geen ratelende geluiden te horen zijn , en dat kan je vaststellen door de auto scherp rond te sturen op bv een grote parkeer plaats en dan een beetje gas te geven, hoef je helemaal niet hard voor te rijden .
En of dat zelf te doen is hangt een beetje af van je automotieve handigheid, maar een slagmoer sleutel om bv centrale moer los te maken is wel handig daar zulke zaken behoorlijk vast kunnen zitten.Ik geef wel het advies om niet te lang te wachten daar het aanwezige vet nu verwijnt en eventueel vuil en zand ervoor in de plaats komen wat de levensduur van de homokineet niet ten goede komt.

Groetjes Gerard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.