Renault Megane: auto doet niets meer na waterschade motor

Bouwjaar: 2005

beste mensen mijn auto doet niets meer heeft met het neusje in het water gelegen tot aan ongeveer de voorraam nu doet ie niks meer iemand suggesties heb namelijk een bod gehad voor de auto maar weet niet op ik het moet accepteren of gewoon moet laten maken maar heb geen idee wat het gaat kosten en krijg hem ook iets meer uit de parkeerstand (automaat) dus makkelijk verplaatsen zit er ook niet in!!

alvast bedank

het is trouwens een 2.0 16v automaat bouwjaar 2005

hus104

Geplaatst door hus104 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk dat je computer een beetje verzopen is....

hus104 (0), 18 jaar geleden

ow ok en dus als ik die vervang dan doet ie het weer??? ow is bestaat er ook nog dat er in de motor nog wat relaitjes moeten vervangen worden of valt dat wel mee? roel enig idee wat een computertje kost?
alvast bedankt

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Voordat je zelfs maar probeert om de motor te starten zou ik eerst maar eens de motorolie verversen. Waarschijnlijk zit er ook water in de motor. Dus goed laten uitlekken en ook oliefilter vernieuwen. Ook het inlaattraject goed droog maken en luchtfilter vernieuwen. Alles wat met ontsteking te maken heeft goed droog maken.
Daarna kun je verder gaan zoeken. Accu zal ook wel leeg zijn.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

alles goed droog maken en alle vloeistoffen vervangen en dan het beste ervan hopen.
als je hem weer aan de gang krijgt distributiriem en alle loop en geleiderollen vervangen die lagers vinden water niet zo fijn .ook de automaat reageert niet zo goed op water en vaak krijg je later allemaal rare storingen ivm slechte contacten in de vele stekkers die er in zitten.
voor een computer betaal je al gauw 500,- en die zitten er 2 ook 1 voor de auto maat en de upc kost ook al gauw een paar eurie's(relais /zekeringen plaat)

erik2855 (0), 18 jaar geleden

Ik neem aan dat de auto all-risks verzekerd is?
Dan zet je hem toch mooi bij de dealer neer en laat hem in orde maken?
Om de automaat uit de P-stand te halen zit er trouwens een knopje onder het hoesje van de schakelboom (staat ook in je instructieboekje!)

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja Hus...en dat ook nog allemaal...:-)

hus104 (0), 18 jaar geleden

ja ok, helaas was de auto op dat moment nog niet all risk verzekerd heb een bod gehad van 10000 euri op mijn wagen maar als ik het zo allemaal lees dan ben ik voor ongeveer 2 a 3 duizend euri klaar. maar er zit geen water in de olie wat ik zo kan zien maar beter vervangen dan maar denk ik en met de schakelboom word de pook mee verstaan ofzo ben niet zo technisch sorry allemaal nog bedankt voor jullie informatie meer info van harte welkom
groeten Hus

erik2855 (0), 18 jaar geleden

Qoute: helaas was de auto op dat moment nog niet all risk verzekerd.
Dan neem je wel een aardig risico vind ik, om een nieuwe, toch niet echt goedkope auto niet all risk te verzekeren!

hus104 (0), 18 jaar geleden

ja ik weet het kan me wel voor me kop slaan heb ik ook gedaan trouwen maar ja wat wil je dan met men vrouw achter het stuur hahahahah

hus104 (0), 18 jaar geleden

ben vandaag weer bij mijn auto geweest. alleen de interieur verlichting werkt voor de rest werkt er niets is dat een teken dat de computer dood is of bestaat er nog een kans dat die nog heel is??? iemand misschien nog meer ideeen of snufjes altijd welkom!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.