Renault Megane: Startproblemen

Bouwjaar: 1997

Ik heb een probleem met mijn Renault Megane Cabrio.
Af en toe wil hij niet starten, met aanduwen wel. Dan start hij weer een tijdje en vervolgens opeens weer niet. De monteur zei dat ie wel de benzinepomp hoort lopen. Zelf zei hij dat het een probleem geeft met het alarm en de startonderbreker, maar waarom zou dat nu in ene een probleem zijn, dat alarm zit er al 2 jaar in. Iemand een idee? Thanks.

maccable

Geplaatst door maccable (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cmja (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Laat bij de dealer het opname element vliegwiel eens nazien. Die wil wel eens storingg veroorzaken en dan wil hij niey=t aanslaan. Dit kunnen ze uitlezen met de clip.Gr Clem

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Wil hij niet starten of niet aanslaan?
Als hij niet wil aanslaan dan kan het de bdp sesor zijn.
Als hij niet start denk ik eerder aan het schuifstekkertje op de startmotor.

A.J.W. (0), 18 jaar geleden

Ja hoogstwaarschijnlijk de schuifstekker van de startmotor(vanonder de auto te bereiken). Ik heb het zelfde probleem gehad,(niet starten) even schoonmaken desnoods nieuwe stekker.

magic_maniac1984 (0), 18 jaar geleden

mijne wou eerst ook niet starten en ze hebben de mapsensor vervangen

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

@Ronald; Bij sommige Renault motoren krijg je een foutcode over de MAP-sensor als je toerentalsignaal niet goed is; er wordt een onderdruk gemeten in je spruitstuk terwijl volgens de sensoren de krukas stilstaat.
Mét een defecte MAP-sensor slaat je motor normaal aan, dus...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.