Renault Clio: Auto maakt ratelend geluid tussen bepaalde snelheid

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Sinds een week ongeveer maakt m'n Renault Clio 1.2 (bj. 1992) een ratelend geluid bij snelheden tussen 30 en 100 km/u. Het begint bij de 30 km/u tussen de 70km/u en 90 km/u is het het hevigst, en boven de 100 km/u ebt het weer snel weg (of het wordt overstemt door het motorgeluid).
Het is ook zo dat als ik een bocht naar rechts neem, het geluid weg is. Bij rechtdoor en naar links blijft het aanwezig.
Ik denk niet dat het uit de motor komt, omdat het het geluid/licht trillen niet afhankelijk is van het toerental.
Ik zie verder ook geen ongelijke slijtage van de banden oid. Ook zijn de banden goed op spanning

Ik hoop dat jullie weten wat het is!

gabberjoost

Geplaatst door gabberjoost (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

gabberjoost (0), 15 jaar geleden

Ik heb net weer ff goed opgelet tijdens het rijden en heb gemerkt dat ook boven de 100 km/u het geluid blijft, alleen wordt het dan overstemt door het motor- en windgeruis.
Tevens heb ik gemerkt dat bij het remmen het geluid ook afneemt, naar gelang de remkracht (net als bij een bocht naar rechts).
Verder merk ik helemaal niks aan het rijgedrag van de auto. Als ik het stuur los laat, rijd 'ie netjes rechtdoor. Ook bij het gasgeven en remmen gaat 'ie rechtdoor. Ook is 'ie niet meer benzine gaan verbruiken (juist minder, maar dat zal door het weer komen en de relatief langere ritten van de laatste tijd), zijn de banden allen even warm na een ritje over de snelweg en is er geen gekke slijtage van de banden te zien.

rara...

ksie2 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is het geen wiellager geluid dat je hoord.

gabberjoost (0), 15 jaar geleden

Geen idee, ik hoop dat jullie dat weten :P

Maar hoe kan ik dat controleren of het een wiellager is?
En als het een wiellager is, hoe kritiek is dat? Moet dat direct gerepareerd of kan je daar nog wel mee rijden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.