Renault Scenic: Auto slaat tijdens rijden soms af

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG

Hallo,

Hopenlijk kan iemand mij helpen.
Heb in april 2010 een Renault Scenic bij garage gekocht..LPG3..km stand 222.800. De eerste 8000km heb ik zonder problemen gereden. Wel distributie-riem en V-snaar laten vervangen.
Ik heb sinds 2 weken echter grote problemen. De auto start soms slecht...tijdens het rijden (afremmen bij stoplichten etc) en koppeling indrukken slaat de auto soms af..als ik tijdig gas geef dan doet hij het weer maar anders staat hij gewoon stil. Weet iemand waar dit aan kan liggen? Ik heb 1 x per ongeluk de gasstank compleet leegereden...sindsdien heb ik deze problemen...daarvoor niet.

Verder heb ik sinds de nieuwe V-snaar erin zit last van een piepende snaar. Ben 2 x bij garage geweest waar de snaar erin is gezet maar u raadt het al...als ik daar ben doet hij niets..dus dan maar weer naar huis...weet iemand hoe ik dit probleem kan verhelpen?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Hansv1970

Geplaatst door Hansv1970 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Slaat de motor ook af als je op benzine rijdt?
Wanneer start de auto slecht? Warm, koud, na het afslaan?

Let eens op de condities waaronder de snaar piept. Net na het starten, met licht en airco aan, zon/regen dat soort dingen.

Hansv1970 (0), 13 jaar geleden

Hallo Oldford,

Bedankt voor je reactie.
Het slechte starten doet de auto als hij koud is alhoewel het de laatste paar dagen wel weer gaat.
Het afslaan tijdens het rijden(gas loslaten, koppeling opkomen...auto slaat af) doet hij onder alle omstandigheden. Het vreemde is dat het zo een paar dagen goed kan gaan en daarna weer een dag dat hij zo 5 x achter elkaar afslaat.

Volgende week ga ik er mee naar een garage.

De V-snaar piept ook onder alle omstandigheden...vaak bij het starten en na 100 meter hoor ik hem dan niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.