Renault Scenic: Schrapend geluid stuur Scenic 2005

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: Dci

Hallo experts,

Ik heb nog een vraagje over een raar verschijnsel dat sinds kort de kop op steekt bij mijn Renault Grand Scenic 2005; Sinds een week of 6 maakt het stuur een soort schrapend geluid wanneer ik vanuit rechtuitstand naar rechts draai. Dit is een kort stukje, een graad of 10. Naar links is het ook iets hoorbaar maar veel minder. Het schrapen hoor je zowel 'heen' als weer terugdraaiend naar rechtuitstand. Er zit geen speling op de stuuras (gecontroleerd) en onder de motorkap is het schrapen amper te horen. Bij volledig draaien links en rechts geen gekke geluiden.
Weet iemand wat dit zou kunnen zijn? volgens de garage niets om me voorlopig druk over te maken, iets met kruiskoppelingen? Maar ik vind het wel vervelend en wil het voor zijn als het toch serieus blijkt te zijn..
hartelijk dank weer voor jullie geweldige input!

vegadesigns

Geplaatst door vegadesigns (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

veerpootlagers

vegadesigns (0), 13 jaar geleden

Tss... Jij bent echt goed!

Dank voor je hulp!

vegadesigns (0), 13 jaar geleden

Jij weet zo veel.. Als ik het stuur rechtsom draai, dus met de klok mee, hoor ik het geluid, links niet, zoals ik eerder aangaf. Dan is het de rechterpoot toch? Is maar een gok..

Is het verstandig om ze beide kanten te vervangen?

Thanks!

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

je moet tijdens het draaien aan het stuur iemand anders zijn hand op de veer laten leggen. De veer die trilt daarvan is de veerpootlager versleten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.