Renault Scenic: Koppeling kraakt bij het intrappen.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,

Mijn scenic van '99 heeft een probleem met de koppeling. Na een tijdje rijden en een aantal keer geschakeld te hebben begint de koppeling te kraken.
Wanneer ik de kabel ontkoppel, van de gaffel die uit de versnellingsbak komt, en de gaffel wat heen en weer beweeg, dan is het weer tijdelijk over en koppelt zonder gekraak.

Wat mij opval is dat de gaffel die uit de bak komt erg veel bewegingsvrijheid heeft. ('t lijkt wel een versnellingspook).
De koppeling slipt niet. Wegrijden met de handrem erop resulteert in het afslaan van de motor.

Is dit de drukgroep van problemen geeft of moet ik dit ergens anders gaan zoeken?

Groet,

Marigo

marigo

Geplaatst door marigo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jacques1967 (0), 13 jaar geleden

Volgens mij is het toch je koppelingsplaat. Althans de springveren in die plaat . Ik heb 2 maand terug bij mijn scenic de drukgroep en plaat laten vervangen. De koppeling werkte altijd prima totdat ik over een spoorwegovergang reed en wilde terugschakelen. Spontaan deed de koppeling niets meer en lagen de springveren van de koppelingsplaat te rammelen in de behuizing van het koppelingshuis. Voor die tijd heb ik er nooit of niets aan gemerkt , de koppeling slipte zeer zeker niet.

marigo (0), 13 jaar geleden

jacques1967, bedankt!

Ik ga een afspraak maken om de drukgroep + platen te laten vervangen. Ik neem ook aan dat het probleem hiermee is opgelost.
Kun je ongeveer bepalen hoe lang koppelingsplaten meegaan of is dit altijd een raadsel?

Mijn Scenic heeft nu 126000 gelopen.

(hangt er natuurlijk vanaf "wie" ermee gereden heeft)

jacques1967 (0), 13 jaar geleden

Het verschijnsel dat ik bedoel heeft feitelijk niets met de levensduur van de koppelingsplaten te maken. Echter wel met een matige kwaliteit van de platen aangezien de
veren uit de koppelingsplaat vallen waardoor je niet meer kan schakelen. Maar de kilometerstand zegt hier inderdaad niet zoveel over. Ik was 550 euro kwijt voor de plaat/drukgroep en montage , bij een niet dealer garage. De motor moet iets opgetild worden om de versnellingsbak te kunnen lossen. Daarom niet echt een klusje om zelf bij huis te doen. Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.