Renault Scenic: Dimlicht doet het niet.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4 e

Vanzelf is er een probleem ontstaan met de dimverlichting. Indien ik de draaihendel aan de stuurkolom omdraai gaat op het dashboard het blauwe signaallampje oplichten.(Groot licht)
Dit moet toch bij dimlicht een ander signaallampje zijn? Heb de gloeilampen (H4)in de koplampen vervangen en de kleine stadslichtjes ook , deze waren doorgebrand.
Er is dus meer aan de hand. Vervolgens heb ik de spanning gemeten op de contacten achterop de gloeilampstekker. Er stond geen spanning op een van de pootjes. Dus relais gaan zoeken.
Niet gevonden , wel een electronisch kastje achter de zekeringen. Zit er wel een relais voor de verlichting in de auto? Zo ja waar dan? Het zou ook aan de draaihendel kunnen liggen maar verder werkt deze zoals het moet.... Wie kent dit verschijnsel en heeft een mogelijke oplossing?

mvg Jacques.

jacques1967

Geplaatst door jacques1967 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ejnn (0), 13 jaar geleden

ik het zo het eerste stuk lees, denk ik kan een kabelbreuk. Mogelijk iets met de schakelaar aan de hand?

jacques1967 (0), 13 jaar geleden

Inmiddels denk ik dat het aan de bedieningsschakelaar ligt of toch aan het electronisch kastje. Vandaag ging vanzelf de verlichting op de correcte wijze branden. Ik kijk het dus nog even aan. Vervangen kan altijd nog.

jacques1967 (0), 13 jaar geleden

Na een klein weekje normaal gefunctioneerd te hebben viel van de week spontaan weer alle verlichting weg tijdens het rijden. Heb s,avonds de bedieningsschakelaar los gehaald en uit elkaar gehaald. Bleek dat de kleine koperen contactblokjes intern in de schakelaar ingesleten waren. Hierdoor viel de stroomgeleiding weg. Heb het blokje van het groot licht verplaatst op de plek van de dimverlichting en vice versa . Hierna deed de verlichting het weer correct . Alleen de vergrendeling van het groot licht doet het nu dus niet meer,wel de tipbediening . Dus zodra ik tijd heb zal er een vervangende schakelaar gemonteerd gaan worden , maar het heeft geen spoed meer.

Maar zo langzamerhand heb ik een goed beeld wat er allemaal nog moet gebeuren om alle resterende defecten / slijtages op te lossen. 1. achterruitenwissermotor vervangen. 2. achterklepcilinders vervangen.3. Remblokken en schoenen rondom vervangen. Auto opnieuw laten uitlijnen en voorwielen eens opnieuw laten balanceren. 4. linker ruitensproeier voorzijde vervangen ivm slecht spuit/reinigingsbeeld wat niet meer te veranderen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.