Renault Scenic: Auto start moeilijk bij koude motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dti

Hallo allemaal,

Kan iemand mij alsjeblieft helpen met de volgende:

Als ik 's ochtends mijn auto wil starten gaat dat heel moeilijk. Als ik eenmaal mijn auto heeft gestart dan kan ik ongeveer de hele dag normaal starten zoals normaal, totdat mijn automotor helemaal weer koud is ongeveer na 7 of 8 uur.
Het heeft gewoon te maken met wanneer de auto motor koud is.

Ik ben bij verschillende garages geweest. En er is de volgende aan gedaan: Gloeibougies, accu, dynamo en startmotor is gecontroleerd, geen problemen daaraan gevonden. De garage vertelde mij dat ik voor het uitlezen naar de dealer moest, ben naar de dealer geweest en heeft hem laten uitlezen. Er zijn geen problemen gevonden.

Heeft iemand ervaring met deze probleem en kan mij iemand helpen wat er mis mee is.

Alvast bedankt.

Acar

Geplaatst door Acar (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ksie2 (0) PRO, 16 jaar geleden

Startmotor komt wel voor dat deze een groot magnetisch veld maakt bij het statren wat alle electonica beinvloed ,waardoor de motor niet aanslaat.Controleer ook de klepspeling als de motor koud is .Als de kleppen te strak staan krijg je startproblemen bij een koude motor.

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

klepspeling is ckr belangrijk om bij te houden dat vermoeilijkt de koudstart zoals ksie2 zegt En controleer ook de gloeipluggen en dieseldruk ivm lucht...

Acar (0), 16 jaar geleden

ksie2 en markievandetuftufclub bedankt voor het antwoorden op mijn vraag. Ik zal woensdag er naar laten kijken bij de garage. En zal jullie op de hoogte brengen.

MVG,
Acar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.