Renault Scenic: auto start niet echter centrale deurvergrendeling werkt ook niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Gisteren deed ineens de afstandsbediening van de centrale deurvergrendeling het niet meer, ook die van de reserve sleutel, 's avonds de sleutel opnieuw ingesteld en deed het weer. Echter nu vanmorgen startte de auto niet. Toeval?
Ook op de reserve sleutel start de auto niet.

In november toen de auto voor een ander defect bij de garage stond belde de garage dat de auto ineens niet meer startte, en dat het iets met de startonderbreking was. Gevolg was dat er een (via de sloop) nieuw contactslot in is gegaan, auto startte weer alles deed het weer.
Nu 2 maanden later lijkt het weer hetzelfde probleem? Alles werkt, lampjes, dashboard, alleen de motor slaat niet aan met starten. en ook de centrale deurvergrendeling werkt wederom niet. Toeval?? dat zowel de centrale deurvergrendeling het niet doet als het startprobleem?
En weet iemand wat dé oplossing kan zijn?

M_L

Geplaatst door M_L (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

firedriver (60), 8 jaar geleden

Verzwakte batterij, kan zijn, die elektronica toch hé

abc (0) PRO, 8 jaar geleden

waarschijnlijk door de vorst de uch versprongen wbt type startblokkering .
met de diagnose tester de instellingen controleren en goedzetten

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Heb je een drukknop op je dashbord zitten , voor de centrale portiervergrendeling , ik vermoed van wel , hou deze eens ingedrukt , gebeurt er dan wel wat met je cv ?
Zo ja , auto op contact , lampje startblokkering knippert , knop ingedrukt houden tot je een piep hoort , los laten , dan nog een keer ingedrukt houden tot de piep , sleutel terug draaien en dan proberen te starten.

M_L (0), 8 jaar geleden

Inmiddels staat de auto al een week bij de garage, en is uitgelezen. Probleem zit zoals firedriver al aangaf in de UCH deze is versprongen. Nu kan deze garage zelf het niet goed zetten, maar een extern iemand die het blijkbaar wel kan is er pas weer 16-febr ?
Er moet toch iemand zijn in de omgeving Zoetermeer die dit gewoon kan?? Of zou de Renualt dealer het kunnen/willen doen. Maar die rekenen ongetwijfeld ook de hoofdprijs.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Dealer , een paar tientjes.

M_L (0), 8 jaar geleden

De auto staat nog steeds bij de garage, inmiddels dus al 2.5 week. Nu belde ze van de week dat ze de UCH unit hebben opgestuurd naar een bedrijf (geen idee welke) omdat de schakelaar in de UCH unit
defect zou zijn? Nu werd ik zojuist gebeld, totale kosten € 423! Ik vind dit nogal wat. Kan dit kloppen deze prijs? Garage gaf ook nog vrolijk aan dat ze ons dan echt matsen. Nou ik voel me eerder behoorlijk genaaid. Daarbij doet de hele centrale deurvergrendeling het ook niet meer? Daar ben ik ook echt helemaal niet blij mee.

abc (0) PRO, 8 jaar geleden

voor dat geld zou de centrale vergrendeling toch ook wel werkend gemaakt kunnen worden.
het is lastig een diagnose te beoordelen en hoe het bedrag is opgebouwd,met een nieuwe uch was je misschien iets meer kwijt geweest maar had alles waarschijnlijk wel gewerkt.

weet je of ze gekeken hebben naar de instellingen van de startblokkering voordat de uch was opgestuurd?

M_L (0), 8 jaar geleden

Volgens de garage was er een schakelaar in de UCH unit kapot waardoor de auto niet meer startte. De centrale deurvergrendeling zit volgens de garage in een andere unit?? En het start probleem heeft niets te maken met de centrale deurvergrendeling. Puur toeval dat beide tegelijk defect gaan? Ik zal de factuur opzoeken maar vrees dat er niets gespecificeerd op staat. volgens garage kwam er bij uitlezen een foutmelding op de schakelaar in de UCH unit.

Tja mij kun je alles wijsmaken...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.