Renault Scenic: Auto start niet meer na foutmelding

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Sinds gisteren doet (start) mijn Renault Scenic niet meer.
In de ochtend bij het parkeren van de auto ging een rode Stop lamp en de acculamp branden, omdat ik net geparkeerd had meteen de motor uitgedaan. Bij het uitstappen zag ik de auto te scheef staan, wou hem weer starten maar kreeg dit niet voor elkaar. Bij het indrukken van de startknop ontstond er een snel tikkend geluid, alles deed het volop. Lampen dimde niet met het getikt en verder ook geen optische aanwijzingen op een zwakke accu.
'S middags hebben we toch weer geprobeerd de auto te starten en dat deed die zonder enig probleem echter begon onderweg weer de rode stop en acculamp weer branden met in een korte tijd (lees binnen een minuut) daaropvolgend de ABS, ESP, Handrem lamp en ook de stuurbekrachtiging hield er mee op. Nee we zijn niet zomaar doorgereden, we waren al op zoek naar een geschikte plek om de auto neer te zetten.
Vanaf toen heeft die dezelfde kuren als hierboven gemeld tijdens het starten waar nu wel de lampen zwakker werden tijdens het starten.

Wat kan dit zijn?

Luppie

Geplaatst door Luppie (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Het lijkt te beginnen met een laadprobleem. De accuspanning daalt te veel en als eerste gaat dan de acculamp branden.
ABS/ESP en stuurbekrachtiging volgen daarna als de spanning nog verder daalt.
Dit kan een defecte dynamo zijn, maar het kan ook een slecht contact zijn, zoals loszittende accuklem of massa strip.

Luppie (0), 9 jaar geleden

Probleem gevonden en opgelost. Het was uiteindelijk een geknapte multiriem. Deze was blijven liggen op de poelie waardoor het niet direkt zichtbaar was dat deze geknapt was.
Dank voor het meedenken!

Luppie (0), 9 jaar geleden

Probleem gevonden en opgelost. Het was uiteindelijk een geknapte multiriem. Deze was blijven liggen op de poelie waardoor het niet direkt zichtbaar was dat deze geknapt was.
Dank voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.