Renault Scenic: Automaat probleem Scenic

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600 16v

Goedendag

Ik heb al meermaals een probleem gehad met het in de noodloop vallen van de automaat. De regelkleppen zijn al vervangen en ingelezen, hierna is het weer voorgekomen. De bak valt vaak in de noodloop als men gas terugneemt bijv. om af te remmen voor een kruissing. Tevens op de autosnelweg indien men iets gas terugneemt na lange tijd op constante snelheid gereden te hebben. Het gaat steeds met een hoorbare slag gepaard. Nu was het probleem een tijdje n iet aanwezig en is het teruggekomen na het verhelpen van een ander probleem. De motor liep slecht en het bleek dat een bougie doorsloeg tevens liep de motor te hoog stationair. Alle bougies zijn vervangen, NGK, toerental is daardoor rustiger geworden en het lijkt iets lager. Doch nu schakelt de bak weer slecht. Ik heb mij voorgenomen om bij de Renault dealer even langs te gaan om alles opnieuw te laten inlezen en resettten doch had graag tips meningen van anden. Na al de jaren regelmatige problemen vind ik het erop lijken dat de regelcomputer van de bak beinvloed wordt door andere singnalen, van de motor of rest van het electr. systeeem in de auto.

Iveco om 75p

Geplaatst door Iveco om 75p (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Wat komt eruit met uitlezen. zou de bak na vervangen hydraulisch gedeelte en software goed moeten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.