Renault Scenic: Automaat schakelt niet van 3 naar 4

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16V

Ik rij een Scenic 1.6 liter met 4-traps automaat, bouwjaar 2002. Indien ik eens wat forser optrek springt het lampje van de automaat op het dashboard aan en schakelt de automaat vervolgens niet meer van de 3e naar de 4e versnelling. Na uit- en aanzetten van de auto is het lampje uit en werkt de automaat weer normaal. De laatste tijd treedt het euvel steeds vaker op. Ik heb de auto al eens laten uitlezen door de dealer en die meldde dat een drukschakelaar in de automaat mogelijk de oorzaak was. Heeft iemand ervaring met dit probleem en de oplossing ervan?

wjacobs

Geplaatst door wjacobs (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan de veer zijn die de bediening regelt, of de 2 solonoids (elektrokleppen) van het hydraulisch blok? Meestal helpt het om deze te (laten) vervangen.

Je hebt een speciale bout nodig om de veer terug af te stellen van de bediening, voor de rest is, carter er onderuit, hydraulisch blok los halen en de bovenste twee solonoids vervangen.

wjacobs (0), 16 jaar geleden

Theo: de auto staat momenteel bij de Renault garage. Ik had ze je tip gegeven. Men heeft 2 modulatiekleppen in de automaat vervangen maar nog steeds springt de automaat naar het zgn. noodprogramma bij snel optrekken. Wat zou dit probleem nog meer kunnen veroorzaken?

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Is een tijdje een actis oplossing voor geweest; hydraulisch blok EN druksensor onderop de bak vervangen; in alle gevallen was het probleem dan ook weg.

wjacobs (0), 16 jaar geleden

Wat zou een dergelijke reparatie mogen kosten?

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik geloof dat wij er 1500 euro voor vragen.......
Kep het laatst voor een vriend van mij gedaan en kwam toen op 600 euro uit.

wjacobs (0), 16 jaar geleden

De garage heeft het probleem gelukkig kunnen oplossen. Eerst heeft men nog een kabel in de automaat vervangen maar dit bleek het ook niet te zijn. Uiteindelijk bleek vernieuwing van de automaat software de oplossing te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.