Renault Scenic II DynLux: Ventilator bijgeluiden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

De ventilator van mijn ScenicII maakt piepgeluiden op elke stand, hoe hoger (logisch) hoe minder erg, bij normale stand is dit een
##$$##^& geluid ! Wat kan ik doen ? en wat moet er vervangen worden ? De recirculatieklep is onlangs vervangen ! Ventilator deed het reeds 5 maanden goed !

Marcel

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 16 jaar geleden

Indien het piepgeluid in relatie staat tot de draaisnelheid van de ventilator (aanjager), dan denk ik dat er een lagertje droog loopt.

8je (0) PRO, 16 jaar geleden

Controleer goed of er geen bladeren in de ventilator vastzitten. Dit kan ook leuke geluiden veroorzaken en is redelijk eenvoudig te controleren.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

8je, bedankt, maar waar kan ik dat controleren en wat moet ik in de motorruimte allemaal verwijderen om ergens bij te komen ?? Waar zit de ventilator ? Volgens mij komt het geluid direct achter de stuurkolom vandaan !

Marcel

8je (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij de ruitenwissers, onder de motorkap de 3 plastic moeren aan de bestuurderskant losdraaien. Je kan dan het linkergedeelte van die zwarte kap verwijderen. (zit verder geklikt)
Je kijkt dan onder de ruitenwissermotor door naar de aanjager. Hij zit nogal ver weg. Eventuele bladeren verwijder ik altijd met zo'n "grijpertje" die je bij de gamma ofzo kunt kopen.

Als je de aanjagermotor wilt vervangen, hij zit achter de snelheidsmeter, en om hierbij te komen moet het hele dashbord uitgebouwd worden. Niet echt een doe het zelf klusje.

Have fun!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.