Renault Clio 2002: automaatbak /starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1400

auto heeft 115000km gelopen
Vaak wil de auto niet starten na een nacht stilstaan.
De startmotor gaat niet rond. zodra de motor eenmaal gelopen heeft doet dit probleem zich niet meer voor.
Eerst moet ik dan de pook van de automaatbak een keer heen en weer doen, waarna ik wel kan starten.
Ook geeft de bak soms storing, als ik weg rijdt en 80 ga rijden komt het storing lampje soms op. auto heeft dan weer de hele dag stilgestaan.
Na een keer uitzetten en weer starten is de storing weg en komt dan tijdens het rijden niet weer.
Bak schakeld verder prima.
Iemand hier bekend mee?

Jan Bruggink

Geplaatst door Jan Bruggink , lid sinds 4 maanden geleden

4 Reacties

oldford PRO, 4 maanden geleden

Lijkt mij dat de positie van de keuzehendel niet goed herkend wordt. Dat verklaart het niet werken van de startmotor. Voor wat betreft de storing onder het rijden, zou ik zeggen laten uitlezen.

Jan Bruggink, 4 maanden geleden

kan ik de keuzehendel zelf afstellen of moet dat door de specialist?

oldford PRO, 4 maanden geleden

Het hoeft niet de afstelling te zijn (als je al wat kan afstellen), het kan ook liggen aan de sensor.

    Ik heb de auto nu gestopt in de N. en vanmorgen ook weer in de N gestart. Geen probleem gehad. Ik zal dit even een paar dagen aankijken. Dan post ik het resultaat weer. volgende week kan ik de auto laten uitlezen, hopelijk kom ik dan meer te weten. - Jan Bruggink, 4 maanden geleden
    Uitlezen heeft nut, maar het moet wel binnen een redelijke tijd na het oplichten van het lampje gebeuren. Na zo'n 40 motorstarts kan de fout al weer verwijderd zijn. - oldford PRO, 4 maanden geleden
    bedankt voor de info. zodra ik meer weet zal ik het posten. - Jan Bruggink, 4 maanden geleden

Beste antwoord, geplaatst door Jan Bruggink, 3 maanden geleden

Het start probleem heb ik opgelost, ik heb de positie schakelaar op de bak vervangen. en de afgelopen week geen probleem meer met het starten.
Wat het schakelen betreft, ik heb de automaatbak olie voor de helft kunnen vervangen, er komt maar ruim 3ltr van de 6ltr uit.
Even leek het er op dat het probleem met het schakelen verholpen was, maar als de auto nog koud is en toch vrij snel naar de 80km gebracht wordt wil de bak wel eens in storing vallen. mijn oplossing is nu nog, tijdens het rijden in de N zetten, contact af en gelijk weer starten. storing is weg en komt niet weer zolang de auto warm is. Als ik 's morgens bij huis weg rijdt is het geen probleem omdat het zeker 5 minuten duurt voordat ik 80kmh kan.
Maar 's middags ben ik binnen 2 min op de rondweg waar 80 gereden wordt.
Nog geen kans gehad om de wagen uit te lezen. Zaterdag ga ik nogmaals een oliewissel doen op de bak, misschien dat het nog wat brengt.

    Hoe is de oude autiomaatolie qua kleur en reuk (verbrand?)? - Heino4267, 3 maanden geleden
    de kleur is donker rood ,donkerder dan de nieuwe olie, maar denk niet dat deze verbrand is. Ik weet ook niet hoe oud de olie is. Ik heb de auto gekocht met 95k van de eerste eigenaar ( overleden) Had toen al 2 jaar stilgestaan. - Jan Bruggink, 3 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.