Renault MEGANE GRAND TOUR 1.5 DCI 63KW VAN E4: autoradio werkt niet waarschijnlijk na blikseminslag.

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1461, Vermogen (kw): 66

Onze auto heeft een ingebouwde GPS met radio,cd .De auto stond gestald in de garage en na een blikseminslag in de garage werkt de radio niet meer.In de garage waren de automatische zekeringen en de aardbeveiliger uitgevlogen.Dit heeft tot nu toe al voor heel wat problemen met de verzekering geleid. expert heeft reeds contact op genomen met andere experten en men komt er niet goed uit.
Men denkt dat de eindtrap of zoiets stuk is maar tot nu toe kan men geen uitsluitsel geven over de juiste oorzaak.De radio moet dus uitgebouwd worden.
Maar de aangestelde persoon door de verzekering is echter niet instaat om de radio uit te bouwen daar hij niet in bezit schijnt te zijn van het juiste materiaal om dit te doen.Hij zou hem echter wel kunnen maken.En de kosten voor reparatie zijn echt niet hoog.
Ik zou dus naar mijn garagist moeten gaan om de radio te laten in- en uitbouwen maar niet te laten maken daar men vermoed dat hij een volledige nieuwe installatie wil plaatsen.En dit is volgens hen niet nodig.
Wat een toestand!
Vraag :- Kan zulke schade veroorzaakt worden door een blikseminslag ?
- Weet iemand wat de juiste oorzaak is van het probleem?
- Kan ons misschien iemand helpen met de uitbouw of ons zeggen hoe het moet ?
Ben benieuwd naar wat komen gaat?
Zou zeer blij zijn met de oplossing van dit probleem!
Maria

Maria Colson

Geplaatst door Maria Colson (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (215), 6 jaar geleden

Vertel eens iets meer over het probleem.
Gaat de radio niet meer aan? Doet hij helemaal niets meer of werkt er nog iets wel? En is de rest van de auto wel helemaal in orde?

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Een autoradio kan inderdaad stuk gaan door blikseminslag...maar dan is de oorzaak inductie (overspanning) en geen brand.
Dat is ook de oorzaak van het uitspringen van de aardlek in de garage.

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Ik geloof eigenlijk niet dat de radio door de blikseminslag defect is gegaan want zo te lezen is de bliksem op het stroomnet van de betreffende garage ingeslagen en niet in de auto ansich. De elektronica kan wel een opdonder krijgen als er op het moment van de inslag een acculader aangesloten was maar dan waren er meer systemen defect gegaan. Verzekeringstechnisch zijn dit moeilijke gevallen en moet de radio toch echt uitgebouwd worden om de oorzaak te achterhalen. U kunt naar de garagist terug gaan en vragen om de radio uit te bouwen zodat de expert de radio kan onderzoeken omdat ik vermoedt dat de garagist ook e.e.a. opgehelderd wil zien want het tenslotte in zijn garage gebeurd.

Maria Colson (0), 6 jaar geleden

De radio werkt voor de rest geheel normaal.Hij vindt alle posten enz. Voor de rest geeft de GPS ook alles weer maar geen geluid.Doordat we geen geluid hebben kan natuurlijk ook niet de ingebouwde cd speler iets weergeven en kunnen we niet handsfree telefoneren.
Het is niet bij de garagist gebeurd maar in onze garage.

pieterp9094 (0) PRO, 6 jaar geleden

Garage gewoon prijsopgave laten doen voor het uitbouwen van de radio. Lijkt erop dat de eindtrap defect is als de rest nog werkt. Dat zou voor garage (universeel of dealer) geen probleem moeten zijn.

Als je zelf handig bent kun je even op YouTube kunnen zien, hier staan ook filmpjes op hoe je de radio er uit krijgt. Gereedschap is zelf te maken of te leen bij garage of inbouw station.

primera p11 (0), 6 jaar geleden

Je maakt het jezelf veel te moeilijk.
Jij bent verzekerd voor dit soort schade.
Je brengt de auto naar de garage,laat de boel repareren,rekening naar verzekering.
Jij hoeft voor een verzekering niet uit te gaan zitten zoeken hoe het zit.
En als die verzekering het anders wil regelen ze dat maar met de garage,hun zijn tenslotte expert.
Als blijkt dat door de schade er een nieuwe radio in moet,dan is dat zo.
En als de verzekering twijfelt aan deze diagnose laten ze de radio na uitbouw beoordelen door een reparatie firma.
Blijkt het door blikseminslag gekomen te zijn,zijn de kosten voor hun,zoniet,dan zijn de reparatiekosten voor jezelf.
Ga niet teveel op hun stoel zitten,vinden ze prima,jij doet het uitzoekwerk en hun leunen achterover.
Het ding is waarschijnlijk stuk gegaan door zwerfspanning van de blikseminslag.
Vermits de radio voor de inslag wel werkte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.