Renault MEGANE SCENIC: ventilator werkt niet + losliggende stekker

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F9Q D8, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 88

Goede middag allen,

Sinds vanmorgen werkt m'n ventilator niet, na het weghalen van het handschoenenkastje zag ik een losliggende stekker. Wellicht is dit de oorzaak van het probleem. Ik kan alleen niet vinden waar deze stekker uit is gekomen, heeft iemand een idee? Zie foto's.

Alvast bedankt.
Mvrgr Pieter

wellesp

Geplaatst door wellesp (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RPJdeWeert (0), 6 jaar geleden

Die stekker is volgens mij niet van je ventilator of de oorzaak van het niet werken van de ventilator.
Met 99% zekerheid is je kachelweerstand kapot. Als je het dashboardkastje weghaalt, zie je hem helemaal bovenaan in het kachelhuis zitten. Het is een zwart blokje, met een brede en een smalle stekker, hij zit met torx schoefjes vast.
Vaak gaan deze kapot omdat de ventilator zwaar loopt. Ik heb dit laatst ook gehad, weerstand vervangen maar binnen 2 maanden weer kapot.
Toen heb ik ze allebei maar vervangen, dus weerstand en ventilator. Maar voor die laatste moet het dashboard verwijderd worden.

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Je hoeft niet gelijk een nieuwe ventilator te plaatsen, als hij zwaar loopt...het smeren van de asjes/lagertjes is vaak voldoende.

RPJdeWeert (0), 6 jaar geleden

Klopt, ben altijd de eerste om dat te doen. Maar gezien de bereikbaarheid van de ventilator is vervangen de betere optie.

kaleido 1 (1595) PRO, 6 jaar geleden

Ventilator is niet bij te komen om te smeren , moet ook het dashbord er uit , dan zoals geschreven , beter meteen vervangen.

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Passion for life....;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.