Renault Laguna: Bandenspanningssensor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Heb 2 nieuwe voorbanden laten monteren en opeens krijg ik de melding dat de band lek is en een rood display met STOP........vervolgens de bandenspanning bekeken en die was wel goed.
Weet iemand wat er nu aan de hand kan zijn.

nevada73

Geplaatst door nevada73 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Hoe lang heb je alweer gereden? Want melding lek is enkel bij snelle daling van de druk en niet bij lage spanning. Mogelijk is deze melding ontstaan tijden het leeg laten lopen van de band nabij de auto. Als je een stuk rijdt kan de melding verdwijnen.

nevada73 (0), 10 jaar geleden

Ik heb inmiddels alweer 200 km gereden en de melding is er nog.
Band is niet leeg geweest bij de auto,het wiel is er af geweest en de band vervangen,ik kreeg na enkele uren dit signaal.

Highway (145) PRO, 10 jaar geleden

Is het wiel op de juiste plaats gemonteerd? Is bij montage niet de sensor geraakt en daardoor nu defect? Anders sensors op nieuw inleren.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Juiste plaats maakt niks uit bij dit systeem.

Laat de band even helemaal leeglopen en daarna vullen tot 3 bar en daarna weer normale spanning

En.controleer ook even hoe je ventiel eruit ziet. Weleens meegemaakt dat ze sensorl met tape op de velg plakte en normale ventiel plaatste

nevada73 (0), 10 jaar geleden

Dank je.....
Maar nu het volgende,ik heb nu het reservewiel er op gezet,deze heeft geen sensor,maar toch geeft de display aan dat er een wiel aanwezig is en de spanning oke is.....hoe kan dat?
Heb van de week rechtsvoor een lekke band gehad en daar werd geen wiel gezien toen het reservewiel er op zat,dat klopt dus....nu zit het reservewiel links voor en ziet hij een wiel...

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Heb je de lekke band in de kofferbak liggen?

nevada73 (0), 10 jaar geleden

Haha......de band met sensor ligt in de garage,is dus niet in de buurt van de auto....ook als ik km ga rijden blijft die een band zien...

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Oke en heb je gecontroleerd of er geen normaal ventiel is gemonteerd?

Als dit in orde is denk ik dat het systeem even een reset nodig heeft. Zou beginnen met accu 10 minuten loskoppelen enals dat niet helpt alle banden overnieuw inleren. Hier is helaas wel apparatuur voor nodig. Zorg dat je voor het loskoppelen accu radio code bij de hand hebt. En dat je de ramen in moet leren maar dit is 10 seconden werk per raam.

nevada73 (0), 10 jaar geleden

Het gemonteerde reservewiel heeft een gewoon ventiel,en geen sensor.
Hoe kan het nu dat het systeem wel een voorwiel ziet terwijl er geen sensor is?

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Ja geen idee. Daarom maar even.een reset. Jouw auto is uit 2005 en moet gewoon goed kunnen werken in tegenstelling.tot de jaren tot 2003.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.