Renault MEGANE: Benzine meter

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M T7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 83

Heb een Renault Mégane 2 uit 2003. Iedere keer als ik voltank dan geeft meter niet vol aan maar blijft op 1 na laatste streepje staan. Nu heb ik gelezen als je vol getankt hebt de minpool van de accu te halen en dan moet het weer goed zijn.

Geld dit alleen voor digitale meter of voor alle meters?

Wat ben ik kwijt en wat niet bij stroomloos maken?

patje82

Geplaatst door patje82 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 5 jaar geleden

Als het goed is , gaat hij ook naar max als je hem op slot en van het slot doet , mijn auto doet precies het zelfde , iedere keer de klem er af halen is ook een gedoe.
Radio code , klokje op tijd en ramen opnieuw inleren , is het gevolg , verder niets.

patje82 (0), 5 jaar geleden

Ik ga het eens proberen. Ben benieuwd.

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Kan het niet zo zijn dat de vlotter in de tank niet juist meer aangeeft. Als de vlotter lek is dan vult de vlotter zich met benzine waardoor de vlotter geen juiste waarde aan kan geven het kan ook zijn dat de arm die de vlotter beweegt verbogen is maar dat komt bijna nooit voor tenzij de benzinepomp al een keer is vervangen door een niet geschikt model. Voor zover ik kan achterhalen is de vlotter opgenomen in de benzine opvoerpomp maar welke contacten van de vlotter zijn is me niet duidelijk geworden. Wellicht is het met een multimeter wel te achterhalen want de aansturing van de pomp en die van de vlotter zijn gescheiden. Normaliter is de weerstand de vlotter bij een volle tank 0 ohm en loopt op naarmate de tank leger wordt.

patje82 (0), 5 jaar geleden

Vandaag na de pogingen om de auto op slot en van slot wat helaas niet werkte naar kennis gegaan om alles door te meten. Helaas kwam daar ook niets geks uit. Als laatste redmiddel auto vol getankt en daarna nadat hij 30 min stil stond min pool van de accu af en na 5 min weer aangesloten. En ja dat werkte. De meter geeft nu echt vol aan. Jippie. Bedankt voor al jullie hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.