Renault Clio 2002: betekenis storing df 308

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo

ik had mijn clio uit laten lezen bij de dealer en kwam de code df 308 eruit, was bij de renault dealer. Er kwam uit magneetklep luchtinlaat dubbele functie, en volgens hun betekend dat electroklep bi-mode inlaat. Ze weten alleen niet hoe het eruit ziet of wat het verder is en zouden ze moeten uitzoeken. Ik kan deze klep niet vinden als ik dit intoets via google. Kan iemand me helpen? heb wat bijgevoegd wat ik dacht dat het misschien kon zijn??

Mvg Cor

puntohgt

Geplaatst door puntohgt (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

In je inlaat zit een elektrisch bediende klep die een deel van de inlaat afsluit bij lage toeren en vrijgeeft bij hoge toeren.
Door het afsluiten bij lage toeren krijg je meer trekkracht en door het vrijgeven van de volledige doorsnede bij hoge toeren heb je meer vermogen.
Blijkbaar zit er iets fout in de elektrische bediening van die klep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.