Renault Clio: Electra aansluiten trekhaak Renaul Clio IV 2014

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0,9 tce

Hoi,
Onder mijn nieuwe Renaul Clio (IV) ga ik zelf een trekhaak plaatsen. Nu heb ik een vraag over de elektra. Bij vorige auto's sloot ik zelf de elektra aan ( 7 polig) met een (prik)spanningzoeker en connectors. 1,5 mtr draad, 7connectors, uur werk en het zat. Bijna geen materiaal kosten.
Nu kan ik voor de Renault Clio een kabelset aanschaffen met "plug&play" aansluiting en deze set kost +/-100€. Hoop geld in vergelijking met bovenstaande.
Toch schijnt het de beste optie te zijn, maar is deze elektra goed zelf aan te sluiten, of kom ik alsnog allerlei lastige problemen tegen?
"Plug&play" klinkt eenvoudig, maar ik doe liever vooraf mijn huiswerk.
Als iemand hier ervaring mee heeft, zou ik deze graag delen voor ik hier aan begin.

Verder heb ik nog een vraag over de parkeersensoren: moet ik deze opnieuw in/af stellen, of deze alleen uit zetten bij gebruik van een aanhangwagen?

Alvast bedankt,
M.v.g.
Ruud

Sirocco

Geplaatst door Sirocco (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sgm (0), 9 jaar geleden

Bij nieuwe auto's wordt die kabelset ten zeerste aangeraden vanwege kans op storingen. Parkeersensoren kunnen uit met de knop in het interieur. Weet niet of de originele kabelset kan werken met een schakelaar in de verlichtingsstekker. Bij een nieuwe auto zou je een 13-polige kunnen overwegen als je de trekhaak ook nog voor iets anders gebruikt dan de fietsendrager.

P.S. Je weet toch dat je bij een 0.9 TCe de trekhaak omgekeerd aan de voorzijde moet monteren? :-)

Sirocco (0), 9 jaar geleden

Het wordt dus een kabelset.
Blijft de vraag of dit eenvoudig is aan te sluiten of dat ik toch nog onverwachte problemen tegen ga komen. Als iemand hier meer over weet, hou ik mij aanbevolen.
Verder wil ik nog graag weten of ik de parkeersensoren opnieuw moet instellen of dat ik hier niets aan hoef te doen.

Alvast bedankt tot zover,

Ruud

sgm (0), 9 jaar geleden

Montage van de trekhaak en de bekabeling mag geen probleem zijn. Alleen moet volgens mij dan de trekhaak worden aangemeld. Dus nog even langs de dealer.
Voor zover ik weet, hoef je niks te doen aan de parkeersensoren. Alleen zullen ze bij het achteruitrijden met een kar of fietsendrager wel afgaan.
Er zijn aansluitingen voor de elektra met een schakelaar erin die geactiveerd wordt als er een stekker in wordt gestoken. Daarmee zou je dan automatisch de parkeersensoren (achter) kunnen uitschakelen. Ik weet niet of dat met af-fabriek parkeersensoren voorzien is. In de aftermarket kan het in ieder geval.

Succes!

Sirocco (0), 9 jaar geleden

Hoi,
Trekhaak en auto/type gebonden kabelset besteld. Kost 225€ voor een Clio Estate, inclusief verzenden. Via de dealer kost dit 730€, dus het verschil is aanzienlijk.
Contact opgenomen met RWD en ik hoef de trekhaak verder niet te registreren, aan te melden, op kenteken zetten of wat dan ook.
Eind juli/begin aug. wordt de auto geleverd, dus heb nog even tijd.
Wordt vervolgt.

asx (0) PRO, 9 jaar geleden

met aanmelden wordt niet de rdw bedoeld, maar kenbaar maken aan de computer van de auto
dit voorkomt storingen en dus knipperende lampen op je dashbord
of dit bij deze nodig is weet ik niet; anders info bij de dealer

Sirocco (0), 9 jaar geleden

O.k, goede tip.
Bij afleveren van de auto, zal ik dit gelijk vragen aan de dealer.

Sirocco (0), 9 jaar geleden

Auto is binnen, trekhaak hoeft niet "aangemeld" te worden op de auto. Trekhaak zelf monteren was een fluitje van een cent, samen gedaan in 1,5 uur. Er zat een goede beschrijving bij en alles klopte als een bus. De elektra aansluiten was een ander verhaal. Ook hier een beschrijving bij, maar was niet zelf te doen. De auto specifieke kabelset voor de Clio is nogal uitgebreid. Het aansluiten van de stekkerdoos is eenvoudig, net als de plug-play stekkers bij de achterlichten. Maar dan moeten er nog 4 draden naar voren en aangesloten worden op de boordcomputer. De beschrijving hiervan was vaag, heel vaag. Verder moet een deel van het dashbord gedemonteerd worden en de juiste kabels van de boordcomputer/zekeringkast gevonden worden. Zonder kennis van zaken lukt dit niet.
De Renault garage vraagt zonder blikken of blozen 250€ om de kabelset aan te sluiten. Dit is dus alleen het werk, geen materiaal. Uiteindelijk heb ik het aan laten sluiten door een elektricien en werkt alles naar behoren.
Samen gevat: Trekhaak monteren geen probleem, elektriciteit is voor de leek niet te doen.
Groet Ruud.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.