Renault Clio: Renault clio 1 thermostaat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo,

Mijn motor wordt te heet omdat de koelfan niet aanslaat. Ook wordt de verwarming niet goed heet. Ik denk zelf dat het aan de thermostaat ligt en wil dit vervangen. Heeft iemand een how to voor mij? Ik kan helemaal niks vinden met fotos of een video waarin het wordt uitgelegd.

Kan iemand mij uitleggen hoe ik het moet doen? Zonder fotos met goede uitleg moet ook wel lukken. Dankjewel alvast.

Groetjes

Golf86

golf86

Geplaatst door golf86 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Dat zou ik niet zelf gaan doen.
Ik denk eerder dat je waterpomp niet in orde is en/of je koelsysteem zit deels verstopt (kalk/tabletresten e.d.).
Eigenlijk is dat werk voor een garage of een ervaren sleutelaar.

willyvan (5) PRO, 9 jaar geleden

genoeg koelwater erin?

brunovanderjeught (0), 9 jaar geleden

Waterpomp durft nogal eens vastlopen bij deze motoren, en daardoor sleept de distibutieriem erover, met kans op meer schade

golf86 (0), 9 jaar geleden

Ja water loopt er inderdaad uit. Ik doe iedere dag minimaal half liter water erbij. Ik denk dat het van de waterpomp vandaan komt. Ook met water erin loopt de temperatuur op en rond de 95/100 graden springt de fan weer aan.

hobby-monteur (0), 9 jaar geleden

Dan heb je wel wat te doen.Waterpomp,spanrollen en distributieriem vervangen komen om de hoek kijken,mits de waterpomp lek is.Ik zou er niet te lang mee blijven rondrijden,of de oefening koppakking vervangen staat binnenkort ook op het programma,overigens,water bijvullen is dè manier om je koelsysteem te vervuilen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.