Renault 8: Bij warme motor slaat hij niet aan

Bouwjaar: 1963, Brandstof: Benzine, Motorcode: 688-02 (1.100 cc)

Mijn Renault Caravelle (motor indentiek aan de Renault 8) start bij koude motor als een tierelier. Bij warme motor slaat hij niet aan. Motor lijkt wel iets te warm. Nieuwe puntjes, bougies, rotor, kabels en vedelerkap. Goed afgesteld. En toch blijft het probleem.
Wie?

vanduijn

Geplaatst door vanduijn (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Treb (0), 15 jaar geleden

Moi,
Mogelijk een slechte bobine en/of condensator? Ontsteking iets meer vervroegen misschien?
Groet,
Bert

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,
mogelijk staat je mengsel te rijk afgesteld. Carburator afstellen (CO)

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Gaat de startmotor ook minder snel rond bij warme motor? Ik heb dit ook gehad bij een daufine bleek een gare koolborstel in de startmotor te zitten. Met een 6 volt installatie krijgt de startmotor de motor nog amper in de rondte.
Extra massakabel aan het motorblok doet soms ook wonderen. Bij dit type word de carburateur ook flink heet door de dunne voetpakking ,de carburateur wil dan ook wel eens gaan overstromen en de motor verzuipt dan na een poosje gestaan te hebben.

Hans

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan, want je compressie is dan beter... Controleer ook even je klepspeling. Die moet je wel regelmatig eens bijregelen bij dit type motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 8 of stel zelf een nieuwe vraag.